matpaj
Hej!
Åkte ju hem och gjorde en liten paj igår som jag hade pratat om i två dagar. Såhär gjorde jag med det jag hade hemma.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl mjöl
125g kylskåpskallt sör
3 msk iskallt vatten
Knåda ihop smör+mjöl och häll sen i vattnet. Tryck ut i pajformen, hacka lite med en gaffel och ställ in i kylen i 30 minuter. Efter det förgräddas pajbotten på ca 215 grader i 10 minuter.
Paj
3 ägg
2,5 dl mjölk
salt och peppar
1 dl riven ost
3 tunna skivor kassler
1 paket serranoskinka
1 tomat
0,5 broccoli
3/4 rödlök
Börja med att koka broccolin 5 minuter i saltat vatten. Hacka och fräs löken i lite olja. Gör kuber och skivor av serranoskinkan, kasslern och tomaten. När det är klart är det dags att ta ut pajbotten. Fördela alla ingredienser runt om i botten. Blanda sen ägg, mjölk och en hälften av osten i en bunke. Häll i äggsmeten med allt annat. Toppa med osten som blev över och in i ugnen. Receptet sa 20 minuter. Det var lögn. Kör bara på tills osten är lite brun så blir den så här superfin och god.
Den hade kunnat vara i någon minut mer och kanske minskat lite på mjölken i blandningen, eller använt något mindre blött än färska tomater. Men you live, you learn.
Kommentarer
Trackback