Seafoodsoppa Deluxe
Hej!
För kanske fem år sen fick jag en kokbok som innehöll historiens godaste fisksoppa. Dock har jag ingen aning om var den kokboken finns så jag fick gå på känsla idag.
Fisksoppa med blåmusslor (6 portioner)
3 laxfiléer (375g)
400g torskfilé
3 dl oskalade räkor
15 blåmusslor i skal
1 fänkål
1 gullök
2 stora vitlöksklyftor
3dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
10dl vatten
1,5dl grädde
vitpeppar&salt
1. Halvtina torsken och laxen. Skiva lök, fänkål och vitlök i tunna skivor och stek i smör i en tjockbottnad kastrull eller hög stekpanna.
2. Häll på vinet och låt koka några minuter.
3. Häll i vattnet och låt koka upp. Lägg i fiskbuljongtärningarna och koka tills de är upplösta. Tillsätt grädden.
4. Skala räkorna, och skär fisken i mindre kuber på kanske 1,5cm (mina blev lite för stora).
5. Lägg i de frysta blåmusslorna och fisken i ca 3-4 minuter. Det ska inte koka! Då blir det segt och äckligt.
6. När det nästan är dags att äta släng snabbt i räkorna så de bara precis värms.
7. Krydda med salt och peppar. Gott med ganska mycket peppar för ett skönt sting.
Voila!
Tar ca 30 min att laga och blir sjukt gott. Hade jag haft saffran hade det också åkt i. Vi åt surdegsbaguette med vitlökssmör rostat i ugnen.
Enjoy!
Kommentarer
Postat av: Gabriella
Hejhej!
Vet inte riktigt om du fortfarande bloggar här eller åtminstone kollar kommentarerna då och då.
Vill bara säga att jag, nu i april, ska åka iväg till Incekum, Turkiet som aktivitetsguide för Nazar på pegasos planet. Har lusläst hela din kategori "7 månader i Turkiet" haha..
Känns som att jag fått en inblick i hur livet kommer se ut mina närmsta månader. Det var kul att se!
Svar:
Amanda Notrica
Postat av: Gabriella
Hej igen!
Har faktiskt några funderingar :)
Hur tog ni er till och från Alanya till Incekum? och hur lång tid tog det att åka? Åkte ni dit ofta, både på lediga dagar och arbetsdagar? :)
Svar:
Amanda Notrica
Trackback