wild one

Åh.vad.längesen. jag använde min webcam! Vinkar i alla fall adjö för nu åker jag till Gränby och Evelina. Tjadå.
 

or are we dancers

Hey humans! I eftermiddag ska Evelina och jag pyssla med julprylar. Happyface!

merry cheesemas

Har jobbat hela dagen och hela kvällen och lagat mat och sen har glöden i min nattduksbordslampa dött och sen är det antingen för varmt eller för kallt i mitt rum och sen är jag sugen på godis men har inget som är i närheten och sen orkar jag inte trycka på play för att kolla på project runway sverige och sen är jag inte ens speciellt trött när jag ändå älskar att sova och sen har min kropp hamnat i obalans för att jag äter så dåligt och satan vad jobbigt allt låter. Tyckte inte allt var så jobbigt för ett tag sen. Gillar mest bara att klaga / livet suger

etno

Pysslade lite idag och målade en skål. Den lilla vita har legat i en påse och väntat på att bli färgglad. Så nu är den det. Allt är roligare i färg, så är det bara! Sen har släkten haft middag hos mormor. Alltid trevligt på en söndag!

söndag

Eftersom jag sov majoriteten av gårdagen hade det varit kalasfint att säga att jag var pigg idag. Icke. Helt avdomnad! Men funderar på att ta mig ner på stan, eller till Gränby. Vi får se hur det blir med det.

gotta get with my friends

Igår hade jag en liten middag i villan för chicksen. Det var hemskt gott (nytt recept!) och hemskt trevligt. Vi dansade till 90-tals klassiker innan vi gick till Birger. Kvällen slutade oväntat, men spännande. Fast det är en annan historia. Bra kväll helt enkelt!

vilja ha

Längtar så mycket efter snö. För då ska jag bygga en snölykta på min lilla trapp. Och så ska jag ha en snögubbe i mitt blomsterland istället för blommor. Och sen längtar jag till första advent för jag vill ha adventsljusstakar och julkalendern och överdrivet många lussebullar. Snart är vi där folket!

gagnam style

 

We are halfway there

Hejhej! Nyheter i mitt liv:
#Spenderade gårdagen med att måla om mitt sovrum. Det blev vitt. Jättevitt. Ni får se sen.
#Drack glögg hos Evelina igår. Snart är julen här!
#Börjar tro att jag är/kommer bli nötallergiker=jätteläskigt, jätteledsen, jättejobbigt.
#Ätit plättar hos min mormor idag och nu på bussen(!) till jobbet. Saknar Kinapuffen.

#lisaochviktor






Foton: Folks instagrams och jag
 
Som sagt gick Backemarbröllopet av stapeln i lördags. Vigseln var i Slottsbiografen och middagen i slottet. Fick bara en bild på mig. Den skulle vara en underhakantjockisbild men ni ser ju. Bröllopet och middagen var topmodernt med en egen hashtag för alla bilder, så många har jag stulit från andra. Det var irländskfolkdans, manskör, tal, sång och världens godaste mat. Tack igen Lisa!

Are we there yet

Igår gifte sig Lisa och Viktor. Det var så.jävla.bra. Ska visa bilder efter jobbet! Det var fint. Det var roligt. Det var kärlek. Så ska mitt bröllop också vara!

puffen



Min älskade, mindre bra, Kinapuff är på bilsjukhuset och har varit det sen den la av 2 gånger på vägen hem från jobbet förra veckan. Puffen är allvarligt sjuk och behöver nya delar. Hoppas de kommer snart,och att Puffen opereras på för jag vill ha hen tillbaka! Nu! Visserligen har jag inte rört mig ur sängen på tre dagar. Men i och med Kinesens bortgång har den möjligheten försvunnit. Xoxo, ledsen tjej.

ännu en dag

Hej ni!
Är fortfarande sjuk. Febern hade till och med gått upp idag. Men såhär på eftermiddagen känns det ändå lite bättre. Blir nog hemma imorgon också. Vill ju vara frisk på Lisa och Viktors bröllop på lördag!

en konsekvensanalytisks bästa vän


old school


lamt

Så måndag och tisdag bestod av arbete åt Resecity på Clarion Sign i Stockholm. Och sen jobb på det. När vi skulle stänga i måndags lät det som någon duschade i vårat proppskåp så Emma och jag stod ute i en timme i 3 minusgrader. Nu ligger jag hemma sjuk med feber och har svårt att stå upp. Kul. Men det går nog över. Känns bara förbannat tråkigt just nu.

i want the world to stop


Good morning sunshine

Det är inte hälsosamt att gå upp kl 05 och redan nästan vara på plats i Stockholm. Ska vara funktionär på en läkargala idag fram till 15.30 sen jobbar jag 17-21. Känner redan hur gött det kommer att vara när jag lägger huvudet på kudden och sluter ögonen (hejda sig, längtar för mycket). Men hinner förhoppningsvis svepa några koppar kaffe osv osv osv. Japp, det är förresten kolsvart ute. Nymåne, sweet.

en helt ny

Hängde med Evelino igår. Vi tog en tur ut till Gränby och handlade maaaat och en present till hennes far. Så fantastiskt gott. Tre av de godaste sakerna i världen.
Sen tog vi vårt pick och pack och begav oss mot Martina som hade styrt världens förfest. När alla med kårleg drog på nation så gick vi till Terrassen (?). Men det var en bra dag, bra kväll och bra morgon med brunch hos Martina.

food is good for you

Spenderade gårdagen med cateringjobb för Cajsas kök, svepa kaffe hos Evelina, kvällsjobb på coop och sen åskådare till rödtjutsdrickande hos Evelina. Påvägen hem svängde jag förbi Donken och somnade gott med en McDbuffé på magen. Bra dag!! Ska strax iväg till Himla med mamma så fort jag pallar ta mig ur sängen!

politik

Det känns helt rätt att Obama vann presidentvalet. Det som däremot inte känns lika rätt är att 93% av de afroamerikaner som röstade, röstade på Obama. Medan i de andra kategorierna hade han mellan 50-62%. Sätt detta i kontrast till att "bara" 62% av vita män röstade på Romney. Tolka mig rätt. Inte att Obama inte borde ha vunnit men att röstarna inte borde röstat på hudfärg, utan på politik. Jag vet inte deras åsikter, men jag tror att de valde att rösta svart istället för vitt utan att ha läst på om vad kandidaterna står för. Hur blir det i nästa val när en ny demokrat ställer upp? Hur kommer marginalerna vara då?

long haired freaky people

 bild: aplaceforart

att läsa andras tankar

Tänk er tanken att kunna läsa allas tankar? En värld där alla kunde läsa allas tankar. Vilket ärligt och ohållbart samhälle vi skulle leva i. Inget stelt småsnack på bussen, inga "jo, det är bra", inga lögnaktiga icke-kärleksförklaringar "vill inte ha med dig att göra", man skulle ha få vänner, man skulle aldrig vara misstänksam. Livet skulle vara enklare, men ensammare och fler bråk men samtidigt skulle man alltid veta vad problemen handlar om. Det skulle inte gå! Tänk vilken tur att vi slipper. Man önskar för ofta att man kunde läsa andras tankar, men tack för att vi slipper.

"imagniation is more important than knowlegde. For while knowledge defines all we currently know and understand, imagination points to all we might yet discover and create"

 

cool lampa

foto: disfunctionaldesigns

livet.




med det sagt blev jag godkänd.

Det här med framförhållning är definitivt en utav mina svagheter. Hela min skolgång har jag suttit sista kvällen innan ett prov, sista veckan innan betygsättningen och gjort det som behövts göras. Allt från ett geografiprov till en lista på 18 uppsatser till manus för 3 olika turer i Stockholm. Det som har gjort att jag fortsätter är att... utan att låta högfärdig... det går alltid! Jag har ännu inte fått ett IG i något jag brytt mig om eller inte blivit godkänd. Men varför utsätta sig för denna stresstortyr som får mig att gråta och sitts uppe halva natten. Idioti. Jag måste bli bättre.

king with no crown

Måste ändå erkänna, med en uns skam i kroppen, att denna utbildning inte känns helt rätt. När tillfrågade om vad vi ville bli när vi var klara var det ingen som svarade "guide". Nej men vilken tur då att vi spenderar majoriteten av tiden i Stockholm och guidar där. Längtar tills det är över så jag kan lämna det bakom mig tills det behövs igen. Suck.

as cool as a bird

Bilder: aplaceforart
 
Galet inspirerande bilder. Vill måla mitt tak i galna mönster. Kanske som den översta bilden. Skulle vara dösnyggt men jättesvårt. Ska göra det så fort jag har färg.

only get better

Alltid lika jobbigt när man mår dåligt. Hade stolt burit namnet krigare. Om jag hade varit en. Pallrade mig upp för att åka 10-panoramabussen i Stockholm. Brist på sömn och mat blandat med stress och eventuell sjukdom leder till att jag åkte en av de två turerna jag planerat samt blev tvungen att sjukanmäla mig från jobbet. Sitter på tåget nu men längtar hem så jag vill dö. ZzzzzZzzZz

tomorrow, oh tomorrow.

Tiden är inne att hoppa in i duschen och röra sig mot Evelina. Jobbet tröttade ut mig, men dags att kicka igång denna avdomnade kropp.

"Fate is like a strange, unpopular restaurant filled with odd little waiters who bring you things you never asked for and don’t always like." — Lemony Snicket


don't know how much time has past

 

jag sa ingenting när du försvann

Såg nyss en dokumentär om sexförbrytare i USA. Här är länken. Se den. Om ni kollar minut 37:13 och framåt i några minuter så ser ni delar av ön min pappa bor på. I alla fall blir jag sjukt upprörd. Som mamma uttryckte det "USA behöver verkligen en del av det lagom vi inte är så förtjusta i". En kille i dokumentären var 16 när han blev en dömd sexförbrytare, pedofil. Han hade kollat på porr och hittar och laddat ner bilder på minderåriga tjejer. Dessa tjejer var inte dagisbarn utan tonåringar som honom. När han sålde sin dator hittade de nya ägarna hans bilder och anmälde honom till polisen. Han fick 2 års villkorlig dom men kommer föralltid ligga i USAs sexförbrytarregister. Dvs att du kan söka efter din stad/kvarter och hitta alla sexförbrytare som bor nära dig. Under hans två straffår hade han regelbundna frågor som t.ex "har du mastruberat till tankar om någon under 18?". Ja men era sjuka idiot amerikaner, han är SEXTON. Idag är han 22 och har inga drömmar, förhoppningar eller livslust. Han kommer aldrig få ett riktigt jobb eller komma in på en riktig utbildning pågrund av detta.
Jag försvarar inte pedofileri eller andra övergrepp men någon måtta får det vara. De har  satt av sitt straff, och vissa av dem har inte ens begått ett brott värt att nojja över. Amerikanerna låser in sina förbrytare i en aula under halloween för de har inte rätten att vara hemma när det finns barn på gatan. De får inte vistas på stranden, McDonalds, bibliotek, stadsparker eller någon annanstans där ett barn skulle kunna vara. Blir sjukt upprörd över detta. Ja, vissa har begått grövre brott. Men de som inte har det, men ändå hamnar i samma gruppering?
Tagga ner med lagarna eller skaffa ett nytt register. Alla är inte likadana.

RSS 2.0