När det händer något

Hejhej!
Bra saker skedde igår. För det första var jag ledig. För det andra köpte jag sushi till lunch. För det tredje bokade jag min flytta hem-biljett till 6 december. Wie! För det fjärde var jag ut och åt med två snälla tjejer från jobbet. Vi var på en restaurang som heter Mexico och åt nachotallrik med Cola. Sen gick vi på bio och såg the Mocking Jay. Så bra! 

helg i Uppsala

Så helgen jag spenderade i Uppsala var först en heldag i Stockholm med Evelina där vi jobbade hos mamma. En lördag på världens bästa bebis och mammas (och pappas!) dop och kvällen på Birger. En söndag där jag låg i en soffa halva dagen och en annan andra halvan. En måndag på besök hos mormor och fick lunchbesök av Julia, Evelina och Noel. Precis lagom och fin helg.
 

Long time no see

Oj vad aktiv jag är. Grejen är att jag gör inget så jag har inget att berätta. Jag jobbar, sover och äter. Typ det. Kan visa er bilder från Sverige sen men har få sådana också. Noel blev döpt förra lördagen och sen var vi ut. Drömmen. 
Har sagt upp mig från jobbet här i Stavanger. Min sista vecka är första veckan i december så att japp. Så är det. Framtiden är oklar och jag är oklar. Mår otroligt dåligt i kroppen av det här jobbet. Jobbar konstiga tider, sover knappt eller för mycket. Jag äter nästan ingenting och det tär som tusan. Så kan inte vara kvar! Vi ses nog snart Uppsala! Pusspusspuss

Att komma hem

Imorgon denna tid är jag hemma i Uppsala och äter chips. Är så löjligt taggad. Vill vara där nu och hela tiden! Ses snart!

Lite om Norge och norrmännen.

Störelsemoment i Norge:
  • Av någon outgrundlig anledning går norrmännen på höger sida. Detta är otroligt jobbigt när man är ute och springer och man alltid möter folk som springer/går på fel sida. Har inte norrmännen lärt sig att man går på vänster sida och man cyklar/kör bil på höger? Common knowledge.
  • Allt i Norge är stängt på söndagar. Sen när började ett skandinaviskt land leva som dåtidens kristna Europa? Mer öppna affärer och saker att göra på söndagar till folket!
  • Här är allt som är onyttigt dyrt. Chipspåse 40kr, en 50cl öl 33kr, en 33cl cola 18kr, en capricciosapizza 100kr, en billig flaska vin går på minst 100kr. Men fear not. Allt som är nyttigt är också dyrt. Ett litet sallashuvud på styckpris är typ 23kr, laktosfrimjölk 25kr, youghurt 34kr.
  • Observera också att jag än är i jakt på att hitta youghurt som inte är smaksatt med vanilj.
  • När någon vänlig själ tror den är vänlig när den försöker prata svenska. Men ibland går det inte. "Det var roligt". VAD MENAR DU?! Var det kul eller var det lugnt?
  • Att jag fortfarande inte lärt mig orden för "kan", "får", "måste" osv. Måste är "må" men må på svenska skulle ju vara "du borde".
  • När norrmän inte förstår mig och inte säger till. Fråga bara "Vad menar du? Jag förstår inte" så berättar jag mer än gärna så vi kan ha en givande konversation.
 
 
 
Bra saker i Norge:
  • Bilar stannar alltid vid övergångsstället. Alltså alltid. Du kan vara 5 meter bort men de stannar ändå.
  • Fryst mat är förvånandsvärt billig. Köpte fyra laxfiléer för 49kr och man kan hitta en påse frysta blåbär för bara en tia!
  • Folk tycker fortfarade att svenska är lite roligt. Så när jag inte förstår vad de säger och frågar "vad betyder det?" så skrattar de åt den svenska översättningen. Tillexempel ordet toffs. På norska säger man strekk (oklar på stavningen) och så tycker dem att toffs är sjukt kul.
  • Jag trodde av någon märklig anledning att jag skulle hamna i ett nytt outvecklat och primitivt land som Turkiet. Icke. Här finns Coop, här finns märket Dansukker och egentligen nästan allt som vi har hemma. Till och med karamellkungen!

Ärligt

Har aldrig varit med om att tiden gått såhär långsamt kanske någonsin! Om en vecka kommer jag hem och hälsar på. Längtar så jag dör.

Mosvannet

Var ute och sprang runt en sjö som heter Mosvannet idag. Det kändes bra att röra på sig och som bonus var det en väldigt fin springslinga. Runt sjön är det bara 3km och varje bit fram och tillbaka är drygt 1km. Men det var ändå lite. Det gick att springa idag för det var första dagen på ett bra tag som det inte regnat. YES.

Veronica Maggio

I onsdags var vi på Veronica Maggio på en ställe som hette Folkens (tror jag). Det låg två gator från oss. Självklart är Maggio alltid brilliant på scen. Mitt Uppsala-hjärta skrek nästan för det var så bra senast när hon spelade i Botaniska trädgården och jag saknar er där hemma. Men det är bra nu.

HALLOWEEN 2014

I lördags styrde vi inflyttnings-/halloweenfest. Det var så fint innan och massor av folk från jobbet, plus några andra var bjudna. Det blev fullt och det blev rivigt. Kolla själva:



RSS 2.0