"Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world." - Albert Einstein


De främsta.

Idag fyllde bästis-Eve 22 år gammal. Så jag, Julia och Noel har gått lite på stan. Sen mötte vi upp fröken födelsedag och fikade på Günterska. (Förlåt Jullis att det aldrig är du som håller i ungen på någon av mina bilder. Typ.). Men så trevligt. All kärlek.

De flesta tillbringar tiden. Förståndiga försöker använda den. - Karl Gerhard

 

Har du sett herr Nilsson?

Det verkar bli en återkommande grej det här med massuppdatering. Men sen kulturdagen/natten har mitt liv sett ut något sånt här.

Hängt på stan med min favoritfamilj. Snyggaste mamman och sötaste ungen!
 
Matte fyllde 22, så det firade vi med hemmafest, discolampor, rökmaskin och korvätartävling.


Evelina och jag har varit ut i skogen och inte hittat en enda svamp.


Ätit lunch med min framtida roomie.


Träffade Sebastian en timme i Uppsala. Minns ni han jag berättade om på alla hjärtans dag? Ni vet bästa dejten? Ah, men han kom i alla fall till Uppsala för att säga hej. Så det var jättekul att träffa någon som jag inte sett på typ ett år. Och framförallt någon från Turkiet. Liksom plötsligt var han i min värld och inte i vår gemensamma. Det var kul.

1. Kolla mina ögon? 2. VILKA ÄR NI PÅ BILDEN?!


Idag var vi på dop för lilla Elsie. Elsie är min äldsta styvbror Johannes dotter. Titta liten och gullig va?


Är helt såld på nya Partyland i Gränby. Där kan man köpa heliumballonger. Så det gjorde vi!
 
Annars i livet försöker jag hitta ett jobb och organisera mina prylar inför flytten till Stavanger. Liksom nu när man ska ha ett liv där vill jag ha med mig mer än EN tavla som jag tog med till Turkiet. Vill ju ändå ha det lite personligt. Men vad tar man med sig? Rensat bort 2/3 av alla mina kläder. Två lådor pyssel och tre tavlor. Det är det enda som är givet.
 
Med kärlek,
yours truly.

Stavanger

Tjena.
Sjuk grej. Jag sa upp mig från Coop igår. Ska nämligen flytta till Stavanger i Norge om cirka en månad med Arpine och Linn. De har ett jobb, men inte jag. Däremot har vi en lägenhet och jag misstänker att jobb löser sig! Det blir kul. Så det var veckans bomb. Nu ska jag åka och jobba. Hej då!

tavlor deluxe

Målade två tavelramar för ett tag sen. Från början var de knallröda och innehöll bilder på natur och barn som plockade smultron osv. Fick dem av Ingemar som fått dem av sina föräldrar när de flyttade in på boende. De behövde en liten uppdatering. Så jag tog bort plastglaset och innehållet och några timmar senare såg dem ut såhär.
Teckningen till vänster är målad av min morfar 1943 när han var 13 år gammal. Den röda är köpt i Zadar, Kroatien på en liten konstmarknad för några år sen. Den följer med mig överallt för jag älskar färgerna. Och de små fågelkreaturen är bara papper från Lagerhaus som de slår in ömtåliga koppar med. Men jag gillar verkligen ramarna. Hejs.
 

Electric Avenue

Ni kommer typ aldrig hitta en bra bild på oss. 
Men bra helg! I fredags lagades och åts det go'middag hos Emelia. Jobbade hela lördagen innan vi vinade i gång här hemma och gick ut och dansade. Igår var väl egentligen inte ens en dag, kändes mest som jag sov HELA tiden. Obehagligt. Idag har jag varit hos tandläkaren. Swear to god, tror de är korrupta. Lurar oss på pengar och lägger till onödiga "ingrepp" för att tjäna extra tusenlappar. Litar EJ på dem längre. Det var allt. Adjö.

sunflower

Det vi gjorde igår var att köpa varsin Cupido-sallad och satte oss vid ån. Magnifikt, hade det inte varit för getingarna som badade i min Zingo. På vägen hem köpte Evelina solrosor. Affären som ligger nästan brevid Tehörnan och mittemot Hugo's café sålde denna prima bukett för bara 60kr. Ett kap.


Lagade sen fläskpannkaka till Chris och mamma. Och Evis kom och drack te med mig på kvällen.

passionsfrukt

Är på löjligt bra humör idag. Skuttat runt i lägenheten och sjungit och skrattat för mig själv. Måste vara mimmi pigg-toffsarna jag hade tidigare som fick mig att känna mig liten igen. Har iprincip blivit frisk nu också, så YES. Livet äger. Ska ner på stan strax och umgås med Fredrik och Evelina. En lille utomhuslunch och kaffe. Livet. Ha en bra dag ni.
Förresten. Fått en nyfunnen kärlek till It's time - Imagine Dragons. Sjukt vad bra den är.

Pasta a la Findus

Alltså mat hörrni. Dagar man orkar laga mat. Mat när det blir gott. Det är livet. Mat blir livet. Ikväll försökte jag härma en av de frysrätter jag tycker bäst om. Såhär gjorde jag:
 
Hacka 2-3 vitlökklyftor, stek i olja. Häll på en burk krossade tomater och låt detta puttra tillsammans med en grönsaksbuljongtärning, chilipulver, cayennepeppar och chili flakes (styrka efter smak!). Det ska helst puttra jättelänge. Min sås puttrade i ca en timme.


Samtidigt som du kokar pastan kan du slänga i sparrisen, som du hackat i småbitar. Och när det är ca en minut kvar lägger du i räkorna.


Ser kanske inte mycket ut för världen, men det smakade bättre än det ser ut. Tomatsås i mitt hjärta.

RSS 2.0