Mobbing

Jag följer Friends på Facebook och där lägger de alltid upp nya historier om personer som blivit utsatta för mobbing när de var yngre. Och jag blir alltid så himla himla ledsen. Lyckligtvis har jag aldrig blivit mobbad. Men jag minns en dag i ettan på gymnasiet när jag blivit ovän med alla mina favoriter i klassen. När det var dags för lunch så stod jag där i kön, med min matbricka och stirrade ut över matsalen och tänkte "var ska jag sitta? Jag har ingenstans att sitta. Åh herregud. Känns som alla stirrar". Jag gick fram till några andra och bad snällt om jag kunde få sitta vid deras bord. Åt jättesnabbt och sen gick jag in på toaletten och grät. Det här var EN dag. EN lunch. Och det var kanske en av de värsta sakerna jag känt. Ja jag vet vad ni tänker. Kanske inte värsta grejen. Men det kändes som värsta grejen för mig. Det kändes så ensamt. Det som gör att det gör ännu ondare är att det finns folk som känner så här varje dag. Varenda dag i flera år. Och jag har inte sett dem?! Varför har vi inte öppnat ögonen mer för att hjälpa folk som mår dåligt varje dag. Dem som aldrig känner sig inkluderade eller värdiga. Och som är så himla ensamma när de inte behöver vara det? Helt övertygad om att det här händer i alla åldrar. När/om jag blir lärare ska jag piska på varenda sate som öppnar sin mun och säger något elakt eller inte låter någon vara med.  Grejen är att man minns saker mycket längre än andra kanske tror. Du kan rädda någon med en snäll kommentar eller helt förstöra den med något motsatt. Och min grej som inte var "värsta"? Ja, man vet aldrig vad folk tar åt sig av. Så var snälla okej. Alla är vi människor!

Två veckor

 
HEJHEJ BLOGGEN! 
Idag har jag varit i Stavanger i två veckor. Har jobbat en av de veckorna. jag tycker uniformen är jättefin och proffesionell. Sen har jag klippt av mig en rejäl bit på håret. I och med dessa två så växte jag ca 7 månader *nyss fyllda 23. Grattis*. Njäh, hjälper sådär. Folk tror ändå jag är ung. 
Men i alla fall. Jobbet är helt ok. Ibland är det långa, lite tråkiga hål mellan flygen. Ja just ja, kanske ska berätta att jag jobbar för Aviator som är handling agent åt olika flygsällskap. Så nu checkar jag in passagerare åt bland annat Norweigan, KLM och AirFrance. Tror det blir bättre när jag blivit bäst på det och känner mina kollegor bättre. Då blir det roligare än att bara "vara" på jobbet om ni förstår mig? Klart ni gör. Alla vill ju trivas på sin arbetsplats och få kompisar.

To the end of time

 

Fredag

Igår jobbade jag 05-12.30 sen gick jag och klippte mig. Så fräscht det känns nu! Så bestämde vi oss för att ge utgång ett nytt försök och denna gång var det kul. Jippie! Men det är helt orimligt dyrt. En öl kostar mellan 29-33kr/st. Alltså en 4,5% 50cl öl. Orkar ej. 6 stycken för 190kr. Nu blir det nudlar resten av året. Idag gjorde vi lyxbruch. Billigt men gott! 

#selfies

Här kommer mina senaste dagar i selfies. De förklarar lite hur regnet känns, hur det påverkar mitt hår, hur jag älskar chips, att min första utgång var riktigt dålig, frustrationen när datorn laddar långsamt, min första dag på utbildningen och min första dag i halvuniform. Ni kan ju försöka gissa vilken som är vilken.
 
I alla fall så skulle jag ha min första "riktiga dag" igår där jag skulle få lära mig programmet där man checkar in folk. Men gissa vem som svimmade efter en timme och fick åka hem? Japp, det hände. Skamligt. Så jag sov hela dagen igår och har mått svindåligt. Men idag gick det! Känns som det kommer bli lätt när ma kan det. Precis som på Coop när man kunde alla plu-koder till grönsakerna så kommer detta sitta snart också. Imorgon börjar jag 05. Så ja, heja. Ska äta lite sen sova. Återkommer med mer. Love

Throw it back to you

Hej! Igår jobbade Linn och Arpine till 13-14 någon gång så efter frukost tog jag mig en tur på stan för att se lite vad som finns här. Och wow hörni. Vi har tur med vädret och kanske är det det. Men Stavanger är otroligt fint som ni ser. Vi bor knappt 5 minuters promenad från hamnen, city och den här sjön. Bekvämt att ha allt nära! 
Innan middagen spelade vi spel, och sen åt vi ugnspannkaka. Annars nyhet från igår är att jag börjar min utbildning på flygplatsen på tisdag! Wihu! 

Lyxfrukost

Sitter på balkongen och äter frukost i t-shirt utan att frysa. Wow. Sjukt mysigt. Och imorse organiserade jag om i alla skåpen. Det var kul! Nu ska jag väl ta tag i livet, duscha och kolla runt lite?! Men är så rädd att gå vilse. Classic Amanda-problem. Önska mig lycka till!

Today is gonna be the day

Hej från soffan framför TVn. Här ligger jag och mår. Är supertrött men blev glad när jag såg atr precis just nu är det 6 grader i Sverige och 13 här. Vinst till oss! Var ju på flygplatsen idag och träffade chefen. Han visade mig ett schema med mitt namn, så jag misstänker att det är mitt? Men åh så kul! Vi skulle gå på stan idag men är trötta så vi kanske bara köper mat. Hejs!

Stavanger dag 0,5.

 
Så dagens händelse: jag flyttade till Stavanger. Skriver här från min minst 160cm säng i vår trevåningslägenhet. Alltså wow. Evelina, Julia och Noel skjutsade mig till Arlanda, hjältar som dem är. 17.00 lyfte planet och 1,5 timme senare var jag hos Arpine och Linn i gaten. Vi tog bussen hem till lägenheten och lagade mat. Nu vet jag inte ens vart jag ska ta vägen för min säng är så stor och min garderob enorm och lägenheten ba VA?! Och har vi terrass? Ja! Åh. Kul att det känns bra. Kommer sova gott. Imorgon ska jag träffa min förmodligen framtida chef 13.00 och sen så. Heja. Godnatt allihopa. Säger liksom inte hejdå utan "tillsvidare". Visar er bilder på lägenheten senare. Kram 

Världens bästa kväll

Igår var fullt möjligt kanske min bästa kväll någonsin. ALLA mina bästa kompisar som bor i Uppsala (förutom Julia) kunde komma på min avskedsmiddag och finalutgång. Jag var helt hysteriskt lycklig över att ha alla där. Och det blev en kanonkväll för alla 13. Jag är så tacksam och glad och lyrisk över att dem finns. Jag kommer sakna varenda en när jag flyttar till Norge. Men alla finns kvar. För det är så det är med vänner. Det är lätt att ha dem. All kärlek till er. Ni är bäst!

Enhörningsglitter

Igår lagade jag tre tänder (aa jag är i alla fall ärlig med att jag druckit mycket Cola i mitt liv). Har ju varit otroligt bitter mot tandläkare på senaste. Sen steg tdl Schimmelpfenning in i mitt liv och han var sjukt bra, och värd varje krona. Sen kom favoritfamiljen över på besök. Vi åt sushi och bakade prinsesstårta. Lisa åt den med oss. Den var helt ok. Är ju inga mästerbagare direkt, men tårtbotten var i alla fall lila. Spexigt. 
 
Och sen sen till det sjuka. Idag jobbade jag min sista arbetsdag på Coop Nära Liljegatan. Firades med fyra pizzor, chokladaskar, blommor, chips och Kinderägg. Är såååå glad att jag jobbade där. Har verkligen trivts och blivit mer människa än jag var innan. Så tack för den tiden. Nu ligger jag i soffan på landet för JA jag har flyttat ifrån Rickomberga hem till mamma och Ingemar tills på tisdag när jag flyr landet ännu en gång. Åh vad sorgligt. Puss

"When I'm sad I stop being sad and be awesome instead"- Barney Stinson


"The herds seek out the great, not for their seed, but for their influence and the great welcome them out of vanity or need." - Napoleon Bonaparte

Mobilbilder. Wow such quality. Har gjort massor av saker. Typ fira Evelina 22 år, firat mammas födelsedag, varit ute igen, lekt flickvän med Alexander, packat, jobbat, sovit ute hos mamma två nätter och sen kanske inte så mycket mer?! Eller? Som att ni ska veta.

Ärligt då, jag har försökt packa. Hela dagen. Det är så sjukt jobbigt. Och så måste jag bli klar imorgon för att "den nya" ska flytta in på fredag. VEM FLYTTAR IN PÅ EN FREDAG?! Aaaja, måste iaf vara klar imorgon. Men då kommer finbesök i form av favvofamiljen Julia och Noel och sen kommer Lisa. Planerar att baka en prinsesstårta. Blir kul. Och ska till tandläkaren också och bli lurad på pengar. Har aldrig ogillat att gå till tandläkaren som alla andra. Men nu när man inte är under 19 och allt inte är gratis längre är det inte kul. De tar i onödan. Adjö.
 

RSS 2.0