Första veckan i USA

 

Rustik pasta med lax

 
Ikväll provade vi något nytt av det vi hade hemma. Istället för att äta ugnsbakad lax med ris så bara gick jag lös på kylen. Och får man säga det själv så blev det sjuuuukt gott! Ni måste prova!
 
PASTA MED HÖSTKÄNSLA OCH LAX (4 port)
 
5-6 tunt skivade jordärtskockor
1 litet paket naturell färskost
3-4 dl vispgrädde
1 näve torkad Karl-Johansvamp
7 soltorkade tomater + lite olja
1 kub grönsaksbuljong
salt&peppar
4 laxfiléer
Pasta
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg in laxen i ugnen under folie ca 20 min. Sätt på pastvatten.
2. Koka bort vattnet till sen blötlagda Karl-Johansvampen tillsammans med jordärtskockorna i en stekpanna.
3. När vattnet är borta lägg i två klickar smör.
4. Häll på grädde och färskosten. I med buljongtärningen. Lägg samtidigt i pastan i vattnet.
5. Skiva de soltorkade tomaterna till mindre bitar och lägg i stekpannan. Häll på 1-2msk av tomatoljan.
6. Ta ut laxen och ät med den goda såsen och pastan!
 
Enjoy! 

TIVOLIKALAS 24 ÅR

Igår firade jag och alla kompisar min 24års dag med ett färgglatt tivolitema. Jag älskar färg och jag älskar fest. Så detta var ju ett ypperligt tema. Nästan allt är hemmagjort förutom vimplarna och ballongerna. Till och med det fantastiska pariserhjulet som min styvfar Ingemar har byggt i sin verkstad. Den snurrar och allt! 
Idag mår vi som förtjänt efter den bästa födelsedagsfesten kanske någonsin. Stor kram och heliumballonger till alla som kom. Ni är regnbågen! <3

 

RSS 2.0