när vi ändå är roliga

Alltså jag orkar inte. Fan vad roligt.

Dejtingtips från 1938

1938 gillade man verkligen att dansa.

Vi sitter i samma bil

Tjenixen! 
Har lyckats få en bit av vägen hem i framsätet. Winning! Har varit i Skåne hela påskhelgen och om kanske ett par timmar, förhoppningsvis mycket mindre, så är vi hemma i Uppsala. Ska börja jobba om mindre än 3, så det är klart det känns lite stressigt... Sen ska ni få se 3 av 3 bilder jag tagit. Kanske 4. Minns inte. Adjö!

I want to hurt you just to hear you screaming my name


you ain't getting any younger

HEJ!
Igår och idag har jag varit ledig. Gillar det samtidigt som jag inte alls gillar det. Jobbar gärna. Men på dagens agenda stod det att glida förbi soptippen med banankartonger och säckarna med tidningspapper. Sen åkte jag förbi IKEA för att, ja, egentligen inte göra något. Hade tänkt att jag skulle köpa en pajform, men det var väl ungefär det enda jag inte åkte därifrån med. Istället blev det en ny bokhylla och den ser så sjukt snygg ut i lägenheten att man kan undra varför det inte funnits en tidigare. Köpte också gardiner. De får mig att tänka på fluffiga drömmar. På kvällen kom mamma och Ingemar förbi för fisksoppa och sällskap. Saknar dem. Det lila rummet är mitt. Inte alls klart än men ni känns väl känslan som man kan få i ett lila rum eller?! Peace.
 
P.S. Innan ni tänker "usla tulpaner" så kan jag tala om att det är ju perfekt att de vilar så där, annars hade de ju inte fått plats i hyllan.

no one knows, but I guess it shows

Gick in i världens antizon efter min långa arbetsvecka. Visst hade jag faktiskt en riktigt bra lördagkväll osv osv osv men idag sa det bara stopp. Vaknade 11.30 och har legat i sängen (en madrass) hela dagen och kollat på filmer. Tog tag i kragen efter för många timmar, snörade på mig joggingskorna och gav mig ut i spåret. Gud.Så.Skönt. Sen gjorde jag chili till middag. Det blir inte så mycket mer spännande än såhär idag är jag rädd för. Adjö.

Det handlar om dig

 
 
Igår köpte jag den här boken som är skriven av Sandra Beijer, med andra ord min absolut favoritbloggerska och fullt möjligt den enda kända bloggen som är läsvärd. Hon driver bloggen niotillfem som är alldelens alldelens underbar. Jag läste ut den på drygt 2 timmar. Läs den! Hon fångade känslan av att vara nykär och sen när man går sönder så himla bra. Bara läs den. Puss

Vad vill du bli när du blir stor?

Har jag berättat det? Vad jag vill bli när jag blir stor? Jag tror nämligen att jag har bestämt mig. Detta är det enda yrket jag haft i bakhuvudet i flera år. Jag ska bli gymnasielärare med sikte på rektor i framtiden! Mina ämnen ska vara engelska och svenska. Anledningen är att för det första var det två av mina favoritämnen efter min elevrådskurs och projektarbete och för det andra hade jag usla lärare i Engelska A och B, så jag vill vara bättre än dem. Men sen hade jag en underbar lärare i Engelska C och en till underbar i Svenska A,B och C, så jag vill bli som dem.
 
Men bara för att jag förmodligen har bestämt mig och nog söker till våren och förhoppningsvis kommer in så betyder det inte att jag är klar med min frihet. Kan fortfarande ha en superfet höst och när man blir engelskalärare så måste man studera minst en termin utomlands. Perfekt! Så när jag blir stor ska jag bli lärare. Fett. 

And The Waltz Goes On

 

Det som händer här är att Sir Anthony Hopkins var en musiker innan han blev skådespelare för 50 år sedan. Han skrev den här musiken, men har inte vågat höra den. Det här är första gången. André Rieu och hans orkester spelar den för honom, Jag grät oavbrutet av glädje från det att han sagt Hopkins namn. Åh vad fint fint fint. Kram.

Årets bästa tisdag

Fullt möjligt den bästa middagen på jättejättelänge. Som sagt var Martina och Tilda över igår på middag för att inviga att jag lagade mat här för första gången. Maten blev jättegod om jag får säga det själv, egocentrisk som jag är. Jag jag jag jag jag jag jag. Så, då var vi färdiga med det ordet. I alla fall kalaskul! Inte skrattat så mycket på länge. En annan grej är att det känns som att det blir lite mindre att göra efter jobbet och innan maten nu när TVn är kvar på landet. Måste hitta på nya saker att sysselsätta mig med. Tips? Ovan vid att folk kilar runt utanför fönstret också. Känner mig övervakad och frihetsberövad. #lantis

:)

 

RATZILLA

Tjatja bloggen!
Det är dåligt väder ute. *FY!*. Bra, då har vi det överstökat så behöver vi svennebananer inte ha det som enda samtalsämne.
Vidare till viktigare saker. Har jobbat på båda Coop-butiker idag. Gud så kul. Vidare till lite roligare saker. Ikväll kommer Tilda och Martina hit på middag. Extremt roligt att laga middag till fyra personer och extremt roligt att de båda kan ta på sig skorna och bara gå hem till mig. Det blir pasta med tomatsås till huvudrätt och hemmagjord rulltårta och eventuellt stekt banan med vaniljglass och sirap till efterrätt.
På tal om att det regnar... Var ute och joggade på asfalt idag. I regnet. Men det gör liksom inget mer än att man ser jättesvettig ut. Det bara droppar och rinner och man ifrågasätter vad det är för vätska som befinner sig i ansiktet. Regn eller svett? Är jag verkligen så äcklig? Sen hamnar man i någon slags livskris innan man bara bestämmer sig för att det är regn. Punkt. Måste kila in i köket och laga mat, adjö!

LÖRDAG


kräftor

Igår efter jobbet åkte jag direkt till mitt nya hem för att vandalisera väggarna med en syrénlila färg. Därefter var jag för sugen på vin att jag behövde gå ut. Helt okej bra kväll ändå! Högsta poäng går till att jag kunde promerera hem. I heart city life. Fortsatte måleriet idag och jag säger då detta: den är fantastisk. Kunde inte valt en bättre färg för mig själv just nu. Men gillar fortfarande smultronröd allra bäst. Sen har jag flyttat massa lådor och alla mina kläder. Imorgon kan vi förhoppningsvis flytta sängen för jag kan ju inte sova på en tunn madrass resten av mitt liv. Chris och jag firade sen in det hela med kräftor. Kan fullt möjligt vara världens godaste grej. Nu är jag trött. Trodde liksom att när man sov hemma så skulle man sova längre när man varit ute. Apperantly not. Fick bara 5 timmar. Xoxo / Rickomberga-bo

You can't hurry love

Hej!
Efter att ha jobbat hela dagen var jag faktiskt helt slut när jag kom hem. Tänkte bara lägga mig i sängen, kolla på Grey's anatomy och alla program efter det. Men så var det liksom inget annat bra på så jag laddade om min Spotify premium och gav mig ut i löpspåret. Sprang säkert 5-6 km på under en halvtimme och alltså hallå hur stolt är jag inte över mig själv? För det första att jag lyfte på arslet och lät låtarna inspirera mig. Och för det andra att jag klarat ett av mina mål. Det där att springa 5km och känna "No biggie". Hade lätt klarat 2km till men jag var hungrig och ville laga min korv stroganoff (visst är det konstigt att korv stroganoff särskrivs?). Applåder till Amanda *hurra* vad lätt det är att må bra i kroppen. Ut med er, jag lovar , ni kommer inte dö. Mvh, mig. 
Bild från kvällspromenaden igår.

catch a falling star

I söndags såg det ut lite såhär efter att jag och Tilda varit ute på en promenad här i Söderby. Sen satte vi oss på en solig kulle med vår picknick. En lugn alkoholfri helg med jobb. Känns som det var längesen och som att det behövdes.
 
Nästa helg flyttar jag och Chris ihop i hans lägenhet i Rickomberga. Blir bara mer och mer taggad! Ska med största sannorlikhet måla rummet ljuslila. Eller smultronröd. Åh så fint. Så från och med söndag blir jag stadsbo, WADDUP!!!!!!!!!
 
Vi år 2008. TBT.
 

RSS 2.0