BRÖLLOPSMIDDAG

För två helger sen hade jag äran att laga mat till Madelene och Joels bröllop. Senast jag lagade mat till många människor var förra hösten, och då var det drygt 40 personer. Bröllopet hade 62 gäster. Att göra en buffé kändes egentligen svårare än att göra tallriksservering. Tallrikservering är mer "tre potatisar, två biffar, en halv deciliter sås". Ungefär. Men på buffé ska det vara x-antal gram av protein, x-antal gram potatis i en potatissallad. Men hur vet man egentligen vilket protein som går bäst? Hur mycket av salladerna som går åt och vilken dressing som blir mest poppis?
 
 
Jag fick hjälp av min suveräna moster Annika som kan sådant här. Men gick också på magkänsla och internetsökningar. Det var absolut en utmaning och jag lagade mat non stop i fyra dagar för att hinna klart. 
 
 
Ju fler saker man känner "jäklar, detta blir läskigt, krävande och jag-vet-inte-om-jag-klarar-det" inför  -- KÖR! 
Jag klarade det, de var nöjda, jag var nöjd. Okej. Inte världens grej tänker ni? Men jag struntar i det. Det var jobbig, utmanande och superkul! Och sen vet du ju inte om du klarar en sak om du inte provar, eller hur? 
 
 
 
Nu vet jag att jag klarar av att catera ett kollo på tre dagar och en bröllopsmiddag. Olika nivåer på kvalitet men lika viktigt att göra det så bra man bara kan. Det lilla extra är nyckeln. Pynt och fluff lyfter allt! 

RSS 2.0