up to the max, until we crash

GOD FÖRMIDDAG!
Vaknade upp, drack välling och kaffe. Packade sen ner min Berry Boost från Renée Voltaire (litet som ett russinpaket fast med granatäpple, russin och tranbär med hallonsmak) och gick ut på en liten promenad i skogen i en halvtimme. Snart ska familjen äta brunch och sen ska jag jobba resten av dagen och kvällen. Är dödligt sugen på nachos och salsa så det är ju ett givet kvällssnacks.

come and join the love foundation

Alltså ja ja ja, det var en superfredag också. Blir så rädd att jag ska bli av med det här humöret. Vill inte! För det första kom det in en alldelens för snygg och trevlig säljare att jag rodnade bara jag kollade på honom.  
Den andra bra saken var att jag samlade på mig lite sol på lunchen genom att sitta ute med matlådan i knät och musik i öronen. Fick nästan lite ränder! (Önsketänkande).

 
Den tredje bra saken var att jag slutade 15.00 så då åkte jag hem och iväg till spåret för en liten löptur medan solen fortfarande värmde där jag enbart hade på mig en långärmad träningströja på överkroppen. Underskatta aldrig det här med endorfiner!

 
Läste också lite om Republikaner vs Demokrater i USA bara för att faktiskt djupgående förstå varför jag är demokrat. Och herregud mina vänner. Kommer aldrig kunna förstå vad det är för sjuka människor som röstar republikanskt. Det känns som lever kvar på 50-talet eller ännu längre sedan. Republikanerna är mot abort, mot samkönade äktenskap, mot skatt efter inkomst, mot välfärd, mot fri sjukvård. De är för fler militärer, för "vapen till alla" även om de är dolda och det inte har gjorts någon bakgrundskoll på den som köper och de är för dödsstraff. Alltså jag orkar inte. Hur kan man vara så konservativ och trångsynt. Det här var bara några saker. Men det var dem som upprörde mig mest. Vote for Obama!

matpaj

Hej!
 
Åkte ju hem och gjorde en liten paj igår som jag hade pratat om i två dagar. Såhär gjorde jag med det jag hade hemma.

Ingredienser
 
Pajdeg
3 dl mjöl
125g kylskåpskallt sör
3 msk iskallt vatten
 
Knåda ihop smör+mjöl och häll sen i vattnet. Tryck ut i pajformen, hacka lite med en gaffel och ställ in i kylen i 30 minuter. Efter det förgräddas pajbotten på ca 215 grader i 10 minuter.

Paj
3 ägg
2,5 dl mjölk
salt och peppar
1 dl riven ost
3 tunna skivor kassler
1 paket serranoskinka
1 tomat
0,5 broccoli
3/4 rödlök
 

Börja med att koka broccolin 5 minuter i saltat vatten. Hacka och fräs löken i lite olja. Gör kuber och skivor av serranoskinkan, kasslern och tomaten. När det är klart är det dags att ta ut pajbotten. Fördela alla ingredienser runt om i botten. Blanda sen ägg, mjölk och en hälften av osten i en bunke. Häll i äggsmeten med allt annat. Toppa med osten som blev över och in i ugnen. Receptet sa 20 minuter. Det var lögn. Kör bara på tills osten är lite brun så blir den så här superfin och god.
 

Den hade kunnat vara i någon minut mer och kanske minskat lite på mjölken i blandningen, eller använt något mindre blött än färska tomater. Men you live, you learn.

power of the mind

Hej ni!
 
 
Idag har varit en supertorsdag. Ja, helt ärligt. Gick upp 05.30, pigg som en lärka. Jobbade 06.30-17. Alltså jag fullkomligt älskar att jobba så. Trodde det var omöjligt och kollade på folk med tidiga timmar och tänkte "Stackars arma människa. Vilket öde du gått till mötes". Men vet ni? Det är de bästa arbetstiderna. Slutar i tid och kan åka hem, laga middag och hoppa i säng tidigt. Vill bara berätta för er att jag inte håller på att fylla 40+, utan jag bara trivs. Och anledningen till att det var en sån supertorsdag var att trots att jag sovit extremt dåligt var jag pigg hela dagen. Vanligtvis kommer det en svacka vid 09.30, efter lunch och sen fram tills man slutar. Men inte idag! Idag var allt kul, solen sken, jag satte mig i gräset på lunchen och läste en bok och åt piggelin. Åkte hem, lagade paj till mig själv och nu ligger jag i sängen och äter godis.
Hoppas på en superfredag också. 
 
Förresten finns det en utmaning som heter 100 days of happiness. Berättar mer om den sen. Det låter kul.
 

Inget mer än en onsdag

Tjatjatjena!
Igår var jag ute i ca 90 minuter och gick/joggade säkert 6-7km. Överraskas än över att jag orkar. Jobbade sen 3 timmar i Sunnersta. Känner mig knappt som en anställd där längre eftersom jag jag aldrig jobbar där. Trist. Var heller inte jätteglad de timmarna. 
Åkte hem till Fredrik sen för att promenera runt i Vårdsätra. Kan väl säga att jag mer eller mindre exploderade när jag kom fram. Tur att det gick över. Ilskan alltså! 
 
Idag började jag 06.30. Alltså kolla vilken superfrukost. Fitness ciabatta och en dyr, inte så god Vitamin Well. Den ska ha helande effekter när man är sjuk. Kände mig genast bättre! Gjorde misstaget att somna när jag kom hem. Suck. somnade 21.30 igår och hoppas på detsamma idag. Toodles.

in order to change you have to be sick and tired of being sick and tired

Hej!
Det finns en sak jag har tänkt på. Och den saken är ganska återkommande i mitt liv. Den saken är det här med identitet. Vem man är, vem man vill vara och vem folk tror att man är.
Jag känner mig inte som mig själv, eller den jag vill vara. Jag vill vara allt. Och jag ska försöka ändra på det och bli det.

Jag är trött på att inte utvecklas utan bara vara "Coop-tjejen" som till max lär sig en kod till en ny äppelsort i veckan. Så jag ska utveckla mitt vokabulär och ge mig på att läsa fler böcker detta år än förra. Dels för att jag gillar det och dels för att det utvecklar ordförråd och kreativitet. Så därför har jag köpt två nya böcker.
 

Jag är trött på att lägga min energi på fel saker och spendera mer tid i sängen än ute "på fältet". Så jag ska börja träna. Man behöver inte kickstarta och köra all in på en gång. Tar det i min takt, så länge det är en takt. Så därför var jag ute och gick/joggade 40 minuter idag.
 

Jag är trött på att sakna många av mina vänner. Så jag ska hitta tillbaka till dem. Och därför ska jag trappa ner på sängliggandet och komma ut mer. Även om det bara är en timme per dag.
 
 
Jag är trött på dåliga människor som inte gör mig gott. Så därför ska jag ha de andra tre ovanstående punkterna att fokusera på så slipper jag förhoppningsvis dessa glädjedödare.
 
Det är små mål samtidigt som det är stora mål. För att vill du ändra dig kommer ingen att göra det åt dig. Jag vill liksom känna att jag kan. Jag vill ha mål som jag kan nå och känna mig stolt över mig själv för att jag har åstakommit något. Jag vill känna mig smart igen. Jag vill känna att jag orkar springa minst 5km, no biggie. Och så vill jag vara där för folk lika mycket som jag vill att de är där för mig.

I have, it felt great

Så var det den där helgen igen där jag jobbar. Men körde ändå några danssteg och öl på Birger. Man blir ju rakettrött av att inte sova något på söndagen. Tur är väl då att det finns en måndag och det går att sova till 12. Hatar förövrigt att sova till 12. Men helgen var kul! Konstiga äventyr som glädjer mitt 22-åriga lilla hjärta. Vill inte berätta om dem. Men det var kul.
Vidare till andra goda nyheter... idag idag idag ska jag leka med Julia och hennes bebis i magen. Kul kul kul! Så ska bara klä på mig och sen vänta en timme och sen åka in till stan. Förövrigt. Vem "går på stan" nuförtiden? Gör folk det? Är det inte lite ansträngande att åka ner på stan och "gå"? Sen jag flyttade ut på landet och skaffade bil så är jag ju en Gränby-tjej. Gratis och snabb parkering, allt inomhus. Tjena, vad skönt det är. Men saknar stan, okej. Gula bussar och skog utanför fönstret i all sin ära, men saknar tiden då man faktiskt "gick på stan".
Puss

vi älskade men sen var det klart

Tja tja bloggen.
 
Det är fredagskväll och jag gick upp 05.30 idag för att jobba. Väntar på att klockan ska slå ett klockslag som gör det legitimt att somna. Under tiden kan jag tala om för er att fredagar borde vara kvällen man går ut på. Detta baserar jag på att det inte finns en endaste bra grej på TV. Så, som så många kvällar förut, sitter jag klistrad framför swefilmer.com och kämpar mig igenom alla säsonger av Pretty Little Liars samtidigt som jag tvättar i stora huset. Alltså, vem tvättar en fredagskväll? Ytterligare ett vuxenpoäng att addera till min lista. Funderar på att gå upp tidigt och promenera innan jobbet. Fast det ska ju inte vara sol imorgon och det gör mig ledsen. Men lite motion om dagen är bra för magen. Adjö.
 
 

true story

 
aplaceforart

spring for spring

Dessa vårkänslor är ju överväldigande. Efter att ha kört Chris till bussen så bestämde jag mig för att gå ut och gå. Och jag kunde bara inte sluta. Hoppade på alla stenar och rörde vid alla oälskat långa grässtrån. Såg mina fyra första tussilago och tre fjärilar. Blev så glad att det kittlades i min mage. Fånigt, jag vet. Men hade inte alls förväntat mig att se fjärilar så här tidigt på året. Och framför allt inte där ute på skogsmarken. Vilken energi man får av sol och Spotify i öronen.
Och sen har det hänt en annan bra grej. Jag är bara glad idag. Glad glad glad.

In the light of day

Hej! 
Igår och idag håller vi konferens för NCC här ute i vår konferenslokal. Jag och Johns flickvän Silvia är värdinnor och ser till att det är styr på det hela med kaffe och mackor och allt det där. Ni skulle komma ut hit på fest någon gång för det är enormt och jättefint och fin utsikt och bara helt amazing. I alla fall. Man blir trött men det är kul. Såhär såg det ut igår: 
 
P.s. Sjukt vilken soft grej att jag kan göra mobilinlägg nu med den här telefonen. Vilken Appel-n00b jag är. "Tror jag är först med iphone". Typ. Pinsamt. 
 
 
 

that perfect girl is gone

 
Så himla fin och Oscars-värdig.

Amanda 22 år.

Födelsedagshelgen är över. Måste i ärlighetens namn säga att födelsedagar är det bästa för ens självförtroende. Det finns ju ingen dag man är så populär på som när man fyller år. Plötsligt har man hundra vänner som säger grattis. Man ba, tja, ska vi ta en fika eller nu när vi är BFF's? Nej, okej jag skojar.
 
Men hela firandet inleddes i fredags med en fika och ny telefon med Johan. Sen shopping, sushi och 12 years a slave på bio med mamma.


I lördags halvväcktes jag av att mamma sjöng för mig där jag sov i soffan. Och kolla vilka paket! Bara kuvert. Wuhu, nya skor här kommer jag. Pratade också med pappa i telefon och berättade att jag köpt min biljett till USA. Från 3 maj är det han och jag i 19 dagar. Känns underbart! Han blev lite chockad, men med samtalets gång blev han gladare och gladare. Phew. Som jag längtat efter att säga det.

Vid lunch kom släkten förbi och vi åt supergod revbensspjällslunch och marängefterrätt. På tiden jag föddes, 15.33, tände vi tomtebloss. Bästa idén någonsin. Varsågoda att sno den.


Sen på kvällen gick tjejerna ut och åt middag på Oleary's. Sen gick vi ut och födelsedagsshottade och hade roligt! Två saker att observera i denna bild. Ett: min nya telefon (!!!!) Känns så himla gött att skrota den äckliga Samsungen. Två: Det är jättestökig. Jösses, ska fixa det snart.
 
Känner mig förövrigt inte en dag äldre än 16. Men det kommer. Ska ju växa upp och bli mogen och allt det där. Visst att jag samlat på mig en hel del vuxenpoäng i år genom att köpa egen bil, öppna sparkonto, boka egna flygresor och hotell och sådär. Men efter de poängen har jag väl kanske hamnat på 17 då. Enda skillnaden från då är att jag nu får dricka och köpa alkohol. Xoxo.

3xkul

Hejhej!
Så himla kul att Nino har varit här i två dagar och vi har ätit god mat och hängt efter jobbet. Älskar att jobba dagtid. En annan kul grej är att jag fyller år imorgon så ikväll ska jag och mamma leta kuddar till en ny soffa, äta sushi och gå på bio. Imorgon kommer släkten och vi ska äta svingod lunch. På kvällen blir det restaurang och dansa. Himla skillnad från förra året när jag gjorde typ inget på samma datum. Superlamt.
En tredje kul grej är att min födelsedagspresent till mig själv är en flygresa till min pappa 3 veckor i maj. Ska släppa "bomben" imorgon när han ringer för att gratta mig. Iiiiiiih, mer excalterad över hans reaktion än något jag får av någon annan. Jippie jippie. Senast jag var där var april 2012. Känns som det är på tiden att vi umgås lite.

RSS 2.0