If each man or woman could understand that every other human life is as full of sorrows, or joys, or base temptations, of heartaches and of remorse as his own … how much kinder, how much gentler he would be. — William Allen White

 

ett till fyra

För det första: fy vad tråkigt det har varit att vara sjuk och gå miste om en dags jobb. För det andra: fy vad tråkigt med vänner som inte vill gå ut med mig. Ni anar inte vad jag saknar min Evelina. Kom hem! För det tredje var jag hos Fredrik igår och bakade äppelmuffins för att återhämta mig från sjukan. De blev jättegoda. Mästerkockarna. För det fjärde: om ingen lyfter sin lata lilla rumpa kommer jag att ha en mysig hemmakväll med min mamma ute i min lilla lya för Ingemar och hans polare tar över huset. Kan bli trevligt det med. Hoppas hon köper sushi!

You can hold my hand if you want to, 'cus I want to hold yours too.

 

Barcelona 2014

Tilda och jag kom hem från Barcelona sent igår kväll. Efter fyra dagar och tre nätter är vi helt slut och jag är sjuk och kan inte röra mig ur sängen. Men det var en jättebra resa och så mycket av en stad har jag aldrig sett i mitt liv.

Dag 1:

Fick inte checka in och hittade inte till vårt hotell. Så vi åt frukost runt 11.00 oh fick hjälp av mannen som jobbade där.
 

Vi bodde helt sjukt bra mitt på La Rambla och nära till allt. Söt liten minibalkong också!



Vi gick säkert 2-3 mil första dagen runt hela Barcelona och såg alla coola bygnader. Otroligt duktiga som hittade! På kvällen sadlade vi om och gick till Ryans Pub som Fredrik hade tipsat om. Där åt vi nachos och spelade beerpong.

Dag 2:


Gick inte upp sådär överdrivet tidigt eftersom vi kom i säng sent. Gick runt i några affärer innan hungern efter frukost blev olidlig. Gick in på Corte inglés och köpte en serranoskinksbaugett, färska jordgubbar och juice, satte oss på torget i den varma solen och bara njöt ett tag.


Efter frukosten tog vi buss nr 24 till Parc Guell. Också känt som världens bästa plats. Där spatserade vi runt några timmar, tog en fika, såg träd med löv, blev besvikna att den fina delen hade skaffat en 8 euros inträdesavgift som inte var där senast jag var det. I övrigt sjukt bra. Vi gick sen hem genom stadsdelen Grácia som också ska vara "Happy Area" med många små, mysiga och genuina butiker. De måste varit stängda när vi var där. Vi var URSVULTNA när vi hade kommit tillbaka till vårt område så vi kastade oss in på Corte inglés igen och köpte take away paella. Livs.

Dag 3:

Den här dagen tog vi oss ner till hamnen och fiskarkvarteren för att se vad de hade att bjuda på. Åt färsk frukt frn en marknad medan vi dinglade med benen på en brygga.


Så gick vi på akvarium och kollade på fiskar, hajar och pingviner.


Nere vid hamnen finns det massor av restauranger som säljer 3-rätters för 9-14 euro. Det är en bra grej. Vi åt skaldjurspaella till huvudrätt. Som ni ser är de rätt givmilda med havsdjuren.

Vi gick längst med stranden hem. Det blåste helt galet och det låg massor av surfare ute i havet och väntade på en bra våg.

Dag 4:
 

Sista dagen innan vi skulle flyga hem tog vi en hop on hop off buss. Våran plan var att gå in på Sagrada Familia eftersom det var stängt när vi var där i söndags. Efter att ha sett den extremt långa kön ändrade vi oss snabbt och satt kvar på bussen. Däremot gick vi av på Camp Nou för att se vart det legendariska Barca har sin hemmaarena. Den sista bilden får visa lite hur jag mådde de två sista dagarna som sjuk. Här sitter jag och sover och Tilda tyckte det skulle vara svinkul med en selfie. Bilden är jätterolig.
 
Tack för den minisemestern kompis! <3
 
P.S. Bojkotta BK på BCN-flygplats. Värdelösa människor. Hade jag haft en tennisboll hade de fått den i huvudet.

går det så går det

04.30 inatt åker jag och Tilda mot Arlanda och mot Barcelona! Hinner inte berätta det sen, för jag ska jobba till 22 och få sova 3 timmar ungefär. Men senast vi var utomlands (Rhodos) tillsammans tappade jag min mobiltelefon i en brunn och Tilda trodde det skulle gå att få upp den med en bit vass. Herregud. Hoppas vi inte upprepar oss. Puss!

alla hjärtans dag

Så... jag har suttit och försökt tänka ut dels något fint att säga till er om kärlekens dag, och en fin bild i rätt tema att visa. Så jag började med att gå in på weheartit för att hitta inspiration. Men fy så sorgligt det var. 60% av alla kärleksbilder var precis motsatsen. Folk som la ut bilder i stil med "fuck valentines day" och hur ensamma de var idag. Trist tycker jag.

 

Om ni vill uppdatera er om hur mycket jag gillar kärlek och allt gulligt och litet och fluffigt så kan ni läsa vad jag skrivit tidigare på detta datum:

2013 & 2013
2012
2011

Annars tänkte jag berätta om den bästa dejten jag någonsin varit på.
Han heter Sebastian, ursprungligen från Västerås och jobbade för Ving i Alanya. Vi träffades på ett ställe i Turkiet som ägs av en dansk, så många skandinaver och framför allt guider går dit när artister som t.ex. Rasmus Seebach spelar. Så stod Sebastian vid den stökiga baren och jag tyckte han var jättejobbig som pratade med mig om något jag inte minns längre. Det var strandfest så de flesta stod nere med sanden mellan tårna. Tar med min öl ner till de andra när den här irriterande svensken plötsligt dyker upp och vägrar lämna min sida. Han envisades med att vi visst skulle höras och la in sitt eget nummer under namnet "Charmören från Ving". Eller ja, han var full så det stod snarare "chmrn frn vig". Sen träffades vi ute några gånger och han hade en fin tröja och åt kebab med mig efter bara en öl för det går inte att dricka på tom mage, eller hur!



En dag i augusti när jag legat hemma jättesjuk liksom bara bestämde vi att jag skulle vara frisk. Klockan var runt 20 och jag smög med mig en filt ut ur lägenheten. Den unga mannen hade plockat med sig en hel box av sushi och kört 20 minuter för att plocka upp mig i bilen. I mörkret körde vi vidare för att köpa coca cola, och medan jag står i kassan hittar han nya vänner i form av två små turkiska barn att kicka lite boll med. Gulligt. Vi örde vidare i två minuter och parkerar vid stranden, fäller ut filten och har en liten picknic sådär oförskämt härligt under månen, stjärnorna och havets brus. Mellan varven doppade vi tårna i det varma medelhavet och hade sandkrig. Senare fick vi sällskap av turkiska familjer som verkade föredra att bada när alla turister gått hem. Vi påpekade ofta och gärna för varandra hur cheezy hela grejen var att sitta på en filt med månen som lampa. Strax efter midnatt körde han hem mig och så var den kvällen över.

 
Så det var min bästa dejt och jag önskar jag kan göra om det någon gång. Även om jag varit ensam idag så är det lite careface faktiskt. Jag gillar liksom ändå rosor. Och framförallt gillar jag när folk köper sushi till mig. Samma person kommer ju inte alltid köpa sushi till dig. Så det är bra att man kan variera sig. STOR PUSS till er så här strax efter midnatt. XOXO.

Tyler Blackburn

Gudarna har samtalat och bestämt att min nästa pojkvän ska se ut såhär:

what's mine is yours


Hörrni, jag tror att jag måste bli rödhårig igen. Känner mig inte som mig själv när jag är blond/brun eller ja. Något. Speciellt inte när jag är så ohärligt blek som jag inte var när jag blev blond i Turkey. Eller när utväxten kommer. Röd får det bli. Köper kanske hårfärg imorgon. Skön känsla. Xoxo.

I'll be the one if you want me to.

 

 
 

I'm moving

Hej! Idag blir en kul dag! Ska snart glida till Stockholm för att äntligen träffa Björn från Umeå som flyttat till Stockholm för att göra GMU. Vi träffades på Peace&Love 2011 och har bara setts en gång till efter det i ca 5 minuter 2012. Så vi ska äta och sen gå på Cosmonova. Yay kul med utflykt. Hejdå!

När Evelina bjuder på fireball:

 
 

The Great Gatsby

Precis kollat på The Great Gatsby. För det första: WOW vad snygg Leonardo DiCaprio är. Längesen jag tyckte det, men i denna film... Umpf! För det andra: Bra film, lätt att hänga med tillskillnad från boken vid tillfällen.
För det tredje så tror jag att alla böcker som blir film är det viktigt att både läsa och se filmen. Sällan är filmerna bättre än böckerna, för ger man sig hän till en bok fastnar man hårdare i boken än i filmen. Dessutom är det spännande för filmen slutar sällan som boken. Eller att delar av boken tar bort eller görs om. Till exempel slutar "The Notebook" av Nicholas Sparks inte likadant i boken och filmen.
I alla fall... Ett av de sorgligaste bokcitaten jag vet kommer från The Great Gatsby. Började gråta första gången jag läste det, och nästan igen när jag gick in i boken igen nyss.
Det är från slutet, så lite spoiler för er som ska läsa/se filmen. Men det är så fint.
 
"A little before three the Lutheran minister arrived from Flushing and I began to look involuntarily out the windows for other cars. So did Gatsby's father. And as the time passed and the servants came in and stood waiting in the hall his eyes began to blink anxiously and he spoke of the rain in a worried uncertain way. The minister glanced several times at his watch so I took him aside and asked him to wait for half an hour. But it wasn't any use. Nobody came."
 
Sån total sorg att han hade levt det rika livet, folk hade trivts på hans fester och glatt tagit emot allt hans rikedom hade att erbjuda. Men när det kom till kritan hade han ingen. Det är så otroligt sorgligt. Blir jätteledsen av det och alla snyltare.

tribal

Hej!
Har seriöst inte haft datorn på, på nästan en vecka. Det som har hänt är att jag har jobbat och är helt slut. Sen har jag varit och sett den moderna baletten "Emperor" i Stockholm. Den får inte speciellt höga poäng på första akten. Bland det sämsta jag sett faktiskt. Men poängen steg i andra akten när de började dansa relativt i takt och det fanns en fin story att följa. I helgen var jag hos Fredrik för att somna i hans soffa med popcorn i munnen och på lördagen ute med Tilda och hade kul. Det var en ganska bra helg. Gillar vad som händer när andra är fulla, ibland.
Och det bästa som hänt senaste tiden är att jag har storstädat. Det är så befriande.

RSS 2.0