är det valborg eller?

För ett år sen kom jag hem från USA på kvalborg och gick på alkoholen alldelens för hårt för att ha en rolig valborg. Världens sämsta morgon och återhämtningsdag. När jag var pigg var alla trötta. Kvällen hos Julia var ändå kul, som ni ser på bilden. Kan trots denna katastrofala dag önska att jag var med er och firade Uppsalas bästa dag. Har jobbat hela dagen med service och likvidering av pengar för utflykter som vi sålt. Ikväll planerar de flesta av guiderna och aktivitetsguiderna att gå ut i Alanya. Ska försöka ta tag i kragen, duscha, koka kaffe och bli pigg. Ska köpa öl också. Och ignorera att ni har haft roligt hela dagen och jag inte har det. Var så himla många på servicen och jag var ensam svensk/norsk/dansk-talande, och vissa vägrade prata engelska med finska Lotta som hade kunnat hjälpa dem snabbare. "Voj voj" som numera är vårt sorgeord här nere. Men hoppas ni haft kalaskul och tagit det allt annat än lugnt. Drick en peach melba-cider åt mig och ät en fet köttstek, helst fläsk, för min skull. Kärlek

antalya

HEJ!
Ikväll är internet jäkla kralligt alltså. Tar 20 minuter för en sida att ladda och d.e.t. o.r.k.a.r j.a.g. i.n.t.e. Men de roliga sakerna som hände idag var:
 
1. Var på flygplatsen några timmar idag och tog emot mina norska flyg. När man tar emot flyg går det till såhär att det är oftast en från varje destination. Idag var vi 4 personer som tog hand om dessa norska flyg. Var även danska flyg, så egentligen var någon från varje destination där. Eftersom det är flera bussar som kör ut gästerna till hotellen än vad vi är personer att åka med så har vi see offs. En see off innebär att vi går på bussen, berättar allt väsentligt och sen skickar iväg dem till deras hotell. Den sista bussen som skulle till Incekum-områdets hotell åkte jag med på. Det tar ungefär 1 timme och 45 minuter till vårt första stopp. Då pratar man om lite allt möjligt, sånt man ser på vägen som olika plantage, om vattentunnorna på taket.
 
2. Aktivitetsguiderna kom idag. Ska bo med en Amanda och en Camilla. Båda är svenska.
 
3. Vi gick allihopa ut och åt middag. Det var jättegott.
 
Så nu ska jag sova. Är så jäkla trött.

when it's good then it's good 'til it goes bad

Har ändå varit ganska upptagen nu i två dagar. Så nu har jag startat upp datorn för detta. Och tänk att nu har vi det ändå inte lika hektiskt som det blir under högsäsongen. Iih.
Men okej, så igår var jag på study trip till Dim Chay. Denna utflykt ska jag även själv ha på fredag, psykos. Ska göra mitt bästa. Såklart. Kom hem vid 16, satte mig ute på balkongen för att mysa i solen men blev snabbt hämtad för vi skulle till vårt Office och rambla runt på vårt hotell som öppnade idag för första gången denna säsong. Vi skulle lära oss alla rumstyper, vart allt ligger osv. Ni ska veta att det är som en by. Går man ett varv och inte ens runt hela hotellområdet tar det minst en timme om man inte springer. Bilderna i katalogen gör inte stället rättvisa för Pegasos-hotellen är så sjukt mycket finare i verkligheten. Dog lite granna faktiskt. Efter ramblandet så skulle vi på ytterligare en utflykt. Fire of Anatolia som är en dansshow i Antalya. Den började 21.30 och vi var hemma igen vid midnatt.


Första stoppet på utflykten känner ni väl igen sen innan. Fruktplantaget. Denna gång klättrade jag i apelsinträd!


Skojar inte med utsikten. Såhär ser det ut nästan vilket håll man än vänder sig i Turkiet.....


Så här ser det ut i Dim-grottan. Det är kalkstensgrottor där det har droppat och blivit sånna här coola stenar både i taket och på marken. På vissa ställen var det massor av meter ner och massor av meter upp. Hur coolt som helst. Man gick typ 210 meter in och kom till en grott-sjö och sen samma väg tillbaka. Fuktigt som tusan och mina vader vibrerade av all "träning". Men okej, det var värt det. Börjar tusan bli tjock av all onyttig mat.


Här ser ni hur fet jag har blivit. Tusen kilo på 2 veckor.


Sista stoppet på utflykten är här vid Dim river. Där äter man lunch på kuddar och njuter av utsikten. Det finns rutschkanor osv om man vill bada men just nu är det kanske 14 grader i vattnet.

Fire of Anatolia. Nästan 60 stycken dansare på scen. Och nästan alltid samtidigt.

Och idag har vi varit i office hela dagen och fixat med hotellpärmar, servicediskar och kollat alla rummen för den som skulle checka in idag och inatt för att se att rummen är städade och håller kvalité. Översatte även informationsblad och ramblade isär hotellet. Till middag blev det hotellmat på Village med Amanda.

Pegasos Planet är samlingsnamnet för 3 hotell ( Royal, Resort och Club). Bor man på ett av hotellen får man utnyttja alla faciliteter. Och ni läste ju hur stort det är och tiden det tar att gå runt. Så himla fint!

Imorgon ska jag hämta mina första gäster! Tre norska flyg som jag ska hälsa välkomna. En av transferbussarna åker jag också med. Känns nervöst/roligt/taggad/läskigt. Ska däremot bli kul att äntligen ha transferuniformen. Ni skulle bara veta. Var en lång dag idag (12 timmar) och blir en tuff dag imorgon så godnatt.

I'm alive

HEJ!
 
Snabbt:
Var på middag i tisdags på Crazy Horse, samarbetspartner. Sov sedan en timme innan vi skulle upp och jobba klockan 8 igår. Sedan följde en dag med hotellservice, utbildning i försäkringar av en man från ERV (europeiska) i 4 timmar och sen ytterligare en middag med en annan samarbetspartner. Denna gång ett sjukhus  De andra gick ut igår med men jag slocknade som en trasig lampa innan midnatt. Idag var jag ledig så jag och Christina har varit på stranden ett tag, lagat lunch och sen gått till Avsallar med finska Lotta. Avsallar är den närmaste byn vi har och där finns marknader, affärer, restauranger, skräddaren m.m. Vi handlade middag som vi skulle laga hemma. Efter idag har vi också lärt oss att INTE handla så mycket när vi ska gå fram och tillbaka ca 20 minuter och har ca 200 trappsteg upp till lägenheterna.


Sa ju att jag var sugen på kött i tisdags så när samarbetspartnern Crazy Horse bjöd på vad man ville. Snällt!
 
Lekte lekar. Norska ölspelet är tusen gånger roligare än svenska förövrigt. Ska lära er allt jag kan när jag kommer hem.


Vet inte varför den norska pojken sitter så nära. Men vi hängde i alla fall med multinationer. Finskar, danskar, norskar, turkar, svenskar.



Middagen.
 

Stranden är inte dåligt fin i alla fall. Lågsäsongen gör att bäddarna ekar tomma. Men det var så varmt att det var svårt att veta var man skulle ta vägen. Pallade bara 1,5 timme och två dopp i havet innan jag gav upp och lagade lunch hemma istället.


Finns en typ av massage här som heter "Puss Reflex". Tyckte bara att det var gulligt. Tänk att ha en pussreflex.


Lyxmiddag a la Amanda och Christina. Kycklingfiléer med potatis, morötter, lök och champinjoner i ugn serverat med färska tomater och rivna morötter.
 
Är så sjukt svårt att få tag på bra mat här nere kan jag tala om för er. Det är väldigt lågt om annat än kyckling. Grädde och mjölk är inte något som man ser ofta. Allt bröd smakar socker. Kaffe? VAD ÄR DET? Finns turkiskt kaffe och nescafé, men till det har man mjölkpulver. Något Turkiet levererar utöver det vanliga och som är billigare än gratisprodukter är grönsaker och frukt. Man betalar knappt 10 kronor för en hel armé av grönt. Kommer väga noll kilo när jag kommer hem. Nä skojja, trycker i mig en påse chips om dagen.
 
Och nu ligger jag i min säng och ska sova snart. Vet inte om det är järn eller kalciumbrist eller något annat men är så trött på kvällarna att jag vill somna vid 20.00. Fast ska nog inte sova än, vill plugga lite på diverse saker.
 
Godnatt!

bring the action

Idag är det helt okej om ni blir avundsjuka på mig och mitt framtida liv. Efter att ha sovit säkert 10 timmar så åkte vi till Village och åt frukost vid 9, hade hotellservice där och på M till ca 12. Efter det åkte vi till skräddaren då iprincip allas kläder är för långa eller att midjan är bred, satte, nu syr vi till dem. Slängde i oss en billig kycklingkebab för kl 14 skulle vi gå på gratis hamam hos en av våra suppliers (samarbetspartners). Efter ca 2 timmar är jag len som en bebisrumpa och luktar jättegott. Den goda lukten beror såklart på att jag duschade efter, var ju helt oljig. Men det var så himla härligt!
 
Hamam går till såhär:
1. Bastu
2. Ett rum lika fuktigt, varmt och svettigt som en regnskog
3. Ligga på ett varmt marmorbord och bli sönderskrubbad (ca 150g döda hudceller. Som en cheeseburger).
4. Få badskumsmassage.
5. Vila huden lite
6. Oljemassage
 
Och ikväll ska en av de restaurangerna vi samarbetar med bjuda oss alla på middag och dricka. Kommer bli festligt och gott!
 
 
Ska jag vara ärlig så saknar jag er där hemma trots att jag har det så lyxigt. Vill dela det med familj och vänner. Saknar att prata om birger, svensk TV, klaga på vädret, Uppsala-humor, mysa i en säng eller kramas i en soffa en hel dag, äta annat än pasta till middag eller youghurt med nyttiga flingor till frukost, veta vilken valuta jag betalar med och hur mycket det faktiskt är, dricka kaffe på Evelinas balkong, köra i en stad där man stannar vid rödljus och inte kör över heldraget och saknar fan bacon och kött så sjukt mycket. Ja, ni fattar. Jag saknar er helt enkelt. Vi får väl hoppas att det går över. Hehe, nä. Men alla som vill är tusen gånger välkomna att hälsa på.
 
 
P.S. Kanske kommer hem några dagar i sommar. Men detta är ej bestämt. Kanske aldrig vill komma hem igen. Skojja föräldrar och mormor. Klart jag kommer hem! Kram

hon tog min gitarr

HEJ! Idag åkte vi på en utflykt till Manavgat, med riktiga gäster, men vi körde det som en "study trip". Då åker man först till en shopping outlet som heter Dickmans (inget för mig. Fula kläder som satan, men vissa gillar det). Efter det åkte vi vidare mot Antalya-områdets största marknad som ligger i Manavgat. Manavgat är en stad med ca 100 000 invånare och de har INGA turisthotell. Mycket mysigt. Sen satte vi oss på en båt och åkte på Manavgatfloden. Det är en sötvattensflod som är kall. Ungefär 16 grader i vattnet. Var tillbaka i kontoret vid 6 (vi gick även upp 6 och hämtade de första gästerna 07.30). På kontoret så hade vi vårt weekly meeting. Gick igenom saker som ERV-försäkringar för vi ska ha utbildning på onsdag och lite övrigt.


Lina, Amanda, Annika.


En mindre charmig bild på marknaden.


Såhär hälsar vi två på gäster: "Hej jag heter Amanda" "Jag heter också Amanda" "Jag kommer från Sverige" "Och jag kommer också från Sverige".



Bara en bukt som skiljer färskvattensfloden Manavgat från salta Medelhavet åt. Manavgat till vänster och Medelhavet till höger.
 
Andreas och Pernille är jättekära och jättesöta och jättedanska.
 
Nu så ska jag tala om att jag har en snygg bränna från mitt linne. Ni hörde rätt: BRÄNNA. Röd som en kräfta. Nädå, det är brunt imorgon. YOLO. Lina och jag ska nu tvätta och sen ska vi sova för att vi vill det. Godnatt!

don't wake me up

HEJHEJ!
Lagade så sjukt god mat igår. Pasta (enda man äter här verkar det som) med färska tomater stekta med vitlök, lök, chilipulver och salt. Måste ändå våga påstå att jag är master chef. Kan ändå laga en maträtt helt ok.
 
 
Imorgon ska vi upp klockan 6 för att åka på utflykt så måste somna typ... nu... om min trötta skalle ska orka. Har tagit in så mycket information, står upp mycket, försöker få sol osv att man blir rätt matt faktiskt. Så okej godnatt allesammans.

do all the thing I should have done

Idag var vi i Alanya 8 på morgonen för att åka med till flygplatsen för att se en departure och en arrival och hur det går till.

Malin, Esther, Mikkel, Amy och Michele står redo att dela ut välkomstpaket. Nej, det brukar inte vara såhär många samtidigt men nu tränade Side och Antalya-teamen.

En uppgift vi har kallas "smiley". De blåa pärmarna är våra smileys och vinkar vidare gästerna till båsen.


Såhär kan en transferbuss se ut.


Klassiker 4 lira kycklingdönerkebab på Starbar som ligger typ 5 minuter från oss (klassiker = tror jag varit här länge).


Påvägen hem mötte vi en kamel bara sådär. Han chillade.


Fick en kompis. Han är döpt till catwalk.

Vi var alltså hemma vid 3 i lägenheterna efter kebaben. Passade på att få någon timmes sol. Vi har inte fått vatten i poolen än, men är glada ändå. För 4,25 lira fick jag en glass och en stor påse Doritos. Älskar Turkiet.
 
Nu ska vi ha möteoch sen ska vi gå till Avsallar (tar kanske 15 min) för att handla mat som vi ska laga tillsammans. Ska få vårat schema, sjukt spännande att se vad mina första riktiga jobbuppgifter blir. Hörs!

I don't wanna be another wave in the ocean

Igår kväll gick vi och åt middag nedanför berget (ja, vi bor på ett berg). Sen tog vi en rundtur på lägenhetsområdet i mörkret. Nästa soliga dag skall ni få se vad vi hava här runt omkring. Typ våra pooler, lekplatser och allt. Här är i alla fall en otydlig bild på vårt gym, min jacka och mina kick-ass skor!


Idag har vi ramblat våra hotell i zon 2 (rambla betyder att få något att leta efter och sen göra det) zon 2 är hotellenx + x +x Zon 1 med våra Collection-hotell har inte öppnat ännu. Det är x och x Collection-hotellen är de som är lite mer familjevänliga med aktivitetsguider osv. x är det lyxigaste av våra hotell i de området vi har hand om. Zon 1 ligger nära varandra och Zon 2 ligger precis brevid varandra. Och idag spöregnade det imorse, men klarnade ju upp ett tag, jippi.

Här är x:


Och här är x, vårt lyxigaste hotell. Ni kommer snart förstå varför.

Lobbyområdet


Kanske världens finaste soffa


Lina och Amanda


Utomhusområdet (nu fattar ni, och nu är det ändå lågsäsong)


JAG TRODDE DEN VAR DÖD MEN DEN LEVDE!


Köpte jordgubbar för 3 lira = 12 kronor. Ni ser ju hur mycket det är! Så sjukt lyxigt.

Allérna har liksom apelsinträd istället för typ almar och björkar. Når man upp till toppen så finns det apelsiner att plocka, annars får man bara se på dem. Ändå helt ok.
 
Det blev en 12-timmars dag där vi gjorde ramblingen, alltså hotellen, kollade på inspirationsmöte, hotellservice, vi var upp på kontoret, gick runt i Alanya och jag köpte en tvättäkta fejktröja. Precis som det ska vara när man fryser om dagarna och inte har råd med något av kvalité. Se bara hur min Tommy Hilfiger killtröja ser äkta ut. Sjukt mysig är den däremot.
 
Och nu på kvällen har de andra minus finskorna hängt inne hos oss och ätit jordgubbar. Alla är helt slut så det blir en tidig kväll. Klockan är 21.30 och alla har typ gått och lagt sig, så ska väl också göra det nu snart. Kärlek.

Tarkan Simarik

Kommer spela denna låt så sjukt mycket under tiden här. Den är så sjukt mycket Turkiet att jag bara vill gunga till den hela dagen. Kiss kiss. Behövde också lägga den här för har ingen chans i världen att minnas den annars.

it's not the good kind

Det regnade när jag vaknade 10.45 och det regnar fortfarande 2,5 timme senare. Det är inte heller lite regn utan det känns som en jädra monsun! Så vi är fast i lägenheten och försöker packa upp. Men vet ännu inte vilket rum jag ska bo i. Det finns ett stort med en dubbelsäng och ett litet med två enkelsängar. Eftersom vi guider är lovade en dubbelsäng så är det schyssta mot aktivitetsguiderna att flytta dubbelsängen till det lilla rummet eftersom att vi är en och de är två. MEN nu visade det sig att man kanske inte får göra så. Så då måste jag ändå flytta in i det andra rummet. (Bor nu i det lilla med två sängar eftersom Lina ska få besök och då är det schysst om de kan sova ihop). Men lever i alla fall inte ur en resväska längre. Hoppas på sol så att vi kan få lite saker gjorda istället för att gå fram och tillbaka. Här är ju all tv på turkiska så min enda hobby har tagits ifrån mig.... uäh. Ska i alla fall försöka skriva allt material från anteckningsböckerna i dokument så de är lättare att läsa och förstå. Alltid något. Sen blir det pasta utan salt med ketchup till lunch. Lyx.

en genomgång

HEJ FINA FAMILJEN OCH VÄNNER!
Äntligen var det dags för en ordentlig uppdatering från Turkiet. Jag kör helt enkelt en dag för dag beskrivning och sen under (nästan) varje bild så förklarar jag vad och vilka det är. Sist men inte minst ska jag berätta lite om mitt team, vilka de är och andra små saker jag lärt mig hittills. Enjoy! P.S. Blir sjukt långt så ni vill säkert dela upp er läsning på flera dagar... eller något.
 
ONSDAG
På flyget till Turkiet hade jag tänkt plugga/sova. GICK EJ. Hade två tjattriga jäkla män på varsin sida om mig från Arlanda till Istanbul som inte fattade vinken med hörlurar i öronen och stängda ögon. Idioter. Men flög sen vidare mot Antalya och fick då ca 40 minuters sömn. Så de 40 minutrarna kombinerat med 3 timmar till eftersom jag gick upp 8 och satt och åt kvällsmat 5 på morgonen på hotellet. Vi började "guide academy" 09.00 på torsdagen.
 
Utsikten från min balkong.

Städerskorna bäddade alltid jättegulligt. Kom en dag upp till detta fina arrangemang.
 
TORSDAG
Tog inga bilder på torsdagen förutom de där utsiktsbilderna iprincip. Man vill ju inte vara the wierd new girl. Alla andra hade ju börjat på måndagen. Denna dag fick vi göra gruppövningar i feedback på det första intrycket. Folks första intryck av mig var: sweet as candy, controlling, shy, confident, a happy face, smiling, nice to talk to but no authority, trust worthy, wise. Tacksamt tycker jag ändå.
Vi tränade även på presentationsteknik med hjälp av en kort gruppövning med konstiga ämnen som tomater och samsung. Sen hade vi en 20 bilder på 20 sekunder var presentation om valfritt ämne med en människa man inte kände så bra. Tekniken heter Pecha Kucha. Jag och en dansk, Pernille, pratade om kärlek i ca 7 minuter. Assvårt att tajma 20 sekunder per bild.
 

Lektioner med Henrik Duus. Bland annat visualisering att man kan slå sönder en bräda. (minns ej dagen på dessa bilder, så de fick passa in här)

FREDAG
Fredagen kan summeras så enkelt som "Failure is not a failure if you learn from it". Enkelt va? Nä. Tänkte väl det. Vi hade i alla fall lektioner i positivt tänkande och att visualizera våra mål och se dem hända. Inga nyheter men himla bra dag. Vi höll också på med att faktiskt sätta ord på våra mål och inte bara ha dem. Eller för oss som inte hade ett konkret mål fick komma på ett. Sen jobbar man med "goal maping" som är vilka olika steg man ska ta, vilka personer man behöver, vilka saker, etc. på hur man når sitt mål. På kvällen åkte vi in till Alanya, vilket tar ungefär... 15-20 minuter med taxi och kostar 40 lira för oss guider (cheap price). Man räknar att en Lira är ungefär 4 kronor. Så 120 kr för en full taxi. Inne i Alanya har vi en bar som heter Crazy Horse där vi får halva priset på allt! Så för 21 lira fick jag 2 faijtas och en öl. Inte ens 80 kronor.

Bilder från Crazy Horse. Tjejen som ser så glad ut på de sista bilderna heter Alberte och är från Gylland, Danmark. Hon fyllde år så då bjöd servitörerna på champagne. De stora kannorna med "drinkar" fick vi gratis bara för att. Trist. Nä.
 
LÖRDAG
Här jobbade vi med försäljningstekniker då en stor del av vårt jobb är att sälja. Vi får kommission och våran agent här nere (TanTur) behöver också få pengar. Så vi fick lära oss om att satsa på Benefits framför Features. Med det menas att en Feature är "det går att justera ryggstödet på denna stol" en Benefit är då "du kommer att sitta skönare och jobba bättre om ditt ryggstöd är i rätt höjd". Kanske dåligt exempel, men ja, ni fattar. Annars fråga........... Sen hade vi också USP (Uniqe Selling Points). Det innebär helt enkelt att sätta ord på vad som gör oss bättre än andra. Varför denna produkt skiljer sig från en liknande. Som två stolar. Vi jobbade även med att ta oss ur vår "comfort zone" där en övning var att vi skulle gå ihop med någon vi inte pratat med och slicka på dens arm. Ja, nu känner man varandra. På kvällen spelade vi skitgubbe och tog en öl, sen pluggade jag och försökte skriva ett 20-minuter långt tal att hålla på ett inspirationsmötes-tal.

SÖNDAG
På förmiddagen hade vi lektion i hur det rent praktiskt går till inför en utflykt med bokningar, pengahantering och annat vi ska nå. Efter lunch fick vi följa med på något liknande en av utflykterna vi har.

Först åkte vi till Alanya Kalesi (Alanya borgen/slottet).

En av våra teamleaders Karin pratar om borgen. Han med lila tröja är en av lokalguiderna vi har här i Antalya-området. När man är i Turkiet och åker på utflykt har man ALLTID med sig en lokalguide. De pratar inte om man inte ber om hjälp men de kan helt sjukt mycket.



Utsikten från toppen av borgen. Den ligger 250 meter över havet och det var så extremt jäkla fantastiskt att när ni hälsar på mig ska vi absolut åka hit och jag ska lära er allt jag kan. Utsikten är superfin!


Från vänster: Felicia, Gustav, Lina, Elina, Firas, Alexander, Tobias, gissa. Lina och Tobias är i mitt Incekum-team.

Efter borgen åkte vi till ett fruktplantage. Det var en fantastisk känsla att gå runt där. Det var så tyst, i en jättefin dal och man kände sig varmt i kroppen för man kände sig så jäkla levande.

Såhär ser Alanya-bananer ut. De växer inte som vanliga bananer som ni ser utan de växer upåt. De är mindre och de är sötare. De går inte att exportera på grund av att de inte skulle kunna klara frakten, så därför kan man nästan bara äta Alanya-bananen här runt omkring Alanya.

Efteråt fick vi en fruktbuffé med färskpressad apelsinjuice och en protein/vitaminshot. Den var inte så god men självklart intalar man sig att man blir helt sjukt frisk efteråt. Ni ser också hur liten en Alanya-banan kan vara.


En död, liten, torkad och överkörd sköldpadda. Tråkigt kan man tycka, lite kul på ett sorgligt sätt tyckte jag. Föreställer mig hur familjen står på andra sidan och skriker "RUN SKÖLDO RUN!!!!!!!!!!!!" men han kunde ju inte runna.

Sista stoppet på utflykten var en moské. Extremt fint. Vi fick också mer information om islam, och allt runt omkring.
Ni ser ju själva hur fint det är! Hade förväntat mig ett stall eller liknande, men muslimer ger ju 2,5% av sin lön till moskéer för att de ska kunna överleva. Här ser ni vad det används till. Galet fint var det.
 
 
MÅNDAG
Var en rätt osolig dag faktiskt. På kvällen blev det nästan storm. Okej, inte storm men det regnade, åskade oh blixtrade. Till och med så att strömmen gick i hotellet. Då var det kul att bo själv i ett mörkt hotellrum. Not. Gömde mig givetvis på den säkra balkongen tills strömmen kom tillbaka 4 minuter senare. Men på våren och hösten så är det väldigt vanligt med sånna skurar i Turkiet. Tur att vi fått en jacka nu. Hade definitivt inte packat rätt vad gäller tjocktröjor osv. I alla fall hade vi lektioner i FAQ's (Frequently Asked Questions). På kvällen kom också vårt agentföretag TanTur och presenterade sig själva och utflykterna vi ska sälja osv. Jag orkar inte berätta vad TanTur och agenter är just nu, men jag lovar att återkomma till det så ni fattar vad jag faktiskt håller på med.


TISDAG

Såhär såg en vanlig rast ut. Vi satt på altanerna och hängde. Eller så drack vi cola eller kaffe. Eller åt glass. Eller bara pratade.

På kvällen åkte vi till Alanya igen. Men denna gång hade vi ätit middag på hotellet.

Först var vi på Crazy Horse igen. De älskar oss. Tror jag. Efter 2 timmar där gick jag med Lina och några andra till ett ställe som heter Queens. Det låg ca 1 minut från C.H. Där stannade vi till typ 2.


Det här är Lina. Vi bor nu i samma lägenhet och ska göra det i typ 10 dagar tills aktivitersguiderna kommer. Hon är jätteskön. Vi bestämde oss för att äta kebab när vi väntade på taxin. Betalade 4 lira för min kebab (EVELINAAAAAAAAAAA KEBAB FÖR 16 KRONOR?!). Helt fantastiskt. Givetvis gillar turkar skandinaver och vill ha bilder där efter. Sen satt vi två på balkongen till kanske halv 5 på morgonen och bara tjattrade om allt möjligt.

ONSDAG
Givetvis då extra roligt att gå upp 3 timmar senare och ha lektioner igen. Speciellt när det handlade om typ försäkringar och sånt lättsamt... Men det roliga under dagen var att vi fick våra diplom, vi gjorde en harlem shake-video och kramade varandra hejdå för idag fick vi flytta in i våra lägenheter!!!!!!!! Eller ja, jag har flyttat in i min och Lina bor här med mig tills om 10 dagar då.

Hotellet


Den fina boken jag fick av Evelina och ska anteckna mina 7 månader i för att inte glömma något. Så länge jag orkar i alla fall. Tacka den för att ni har fått så genomgående information (har såklart inte tagit med allt, för det är inte så kul att veta ALLT).


Såhär ser ingången till våra lägenheter ut. Vi har egen pool, gym, minimarket, världens finaste trädgård med massa blommor. Utsikten är helt ba TJENA BOR JAG SÅ HÄR ELLER?! Japp. Jag bor så här. Ni får se mer sen när jag installerat mig imorgon.


Mitt team minus finskorna, team leader och vår supervisor. Till vänster är danska Christina, svenska Lina och Amanda.

När vi ställt av våra väskor så gick vi ut och åt tillsammans. Och mina calamaris (18 lira!)
 
Handlade också efter middagen. Men tänkte ändå vad tusan handlar man här?! Detta kom jag hem med. Jäkligt vettigt. Enda riktiga maten är 2 youghurt, müsli, pasta och ketchup. Bra Amanda.
 
Nu har jag suttit med det här inlägget i nästan 2 timmar eller liknande. Har faktiskt glömt tiden. Så nu orkar jag inte mer. Men ja, jag återkommer så fort det går med bilder på lägenhetsområdet, utsikten, hur lägenheten ser ut och stranden och byarna vi hänger i och vad jag ska göra närmaste tiden och jadda jadda. Men imorgon är vi i alla fall lediga och ska försöka hinna köpa turkiska telefoner, gå till skräddaren och sy in kläder (absolut, ni ska få se mina uniformer). Kanske tar en tur ner till kalla Medelhavet 5 minuter ner för backen.
 
Som ni kanske vet ligger jag en timme före er, så nu vill jag sova efter jag och Lina startat en tvätt. Godnatt Sverige.

bara lite till

Merhaba! Så som sagt, kaos på hotellinterntet. Har spenderat säkert 2 timmar av min tid här och försökt logga in via datorn. K.A.T.A.S.T.R.O.F. Men imorgon så flyttar vi till våra lägenheter och funkar det inte då börjar jag grina. Vill så gärna berätta för er vad som händer och hur allt och människorna ser ut. Så håll ut kära ni! Gör mitt bästa den tiden jag har.

snart hörs vi

 Hej vänner! Jag lever. Internet på hotellet är sjukt knackigt. Dvs funkar typ inte. Sittwr på baren/restaurangen Crrazy horse nu. Lovar att uppdate med bilder och sånt så fort det bara går Vi hörs snart!!!! Men jag har det rätt bra.

never let the fear of striking out keep you from playing the game

Om 10 minuter sätter jag mig i bilen mot Arlanda. Ni får en scouthälsning som ett "tills vidare". 7 månader i Turkiet nu då. Vi hörs när jag landat i Turkland. Hej då fina Sverige och fina människor

And you feel like falling down, I'll carry you home

Sen igår natt har jag varit här. Med en deppig kille och mig som deppig tjej som inte trodde jag skulle få komma iväg. Men jag höll mig till en hederlig cola. Socker duger för mig. Men nu är jag hemma och packar sista, städar sista, betalar räkningar, deklarerar och måste duscha! För mitt flyg går 17.25 och då är det hej då Sverige. Hörs då!

eländet fortsätter

 Den enda dagen sen jag flyttade ut på landet som posten inte kommer är den enda dagen jag behövde den. Fick inte mitt visum idag. Hoppet lever än att Micke ska hitta avin på posten imorgon och att jag då kanske hinner med 13.55 flyget. Nu ber man till gudarna. Sa även adjö till mina älskade vänner. Kommer sakna dem så himla mycket.

om att flytta till ett annat land

Jag ska berätta för er vad som skrämmer mig med att flytta. Det här med att missa saker är jag helt säker på att ett annat land och upplevelser väger upp. Sverige finns kvar. Men jag är rädd för vardagssakerna. Jag är 21 år och har levt i min säkra lilla bubbla hela tiden. Visst har det hänt saker här som har påverkat livet. Fast vardagslivet skrämmer mig. Min säkra lilla bubbla innebär att så fort det varit jobbigt har jag haft min fantastiska och starka mamma där att rädda mig. Att försäkra mig om att jag är duktig och bra och att löser sig. Det som inte jag kan lösa, det löser hon. Eller andra människor runt om mig som gillar mig. Men nu ska jag för första gången i mitt liv vara ensam. Jag ska inte bo hemma och ha någon som tvättar åt mig. Jag kommer inte få hjälp när jag måste ringa vårdcentralen för att jag har tryck över bröstet och svårt att andas. Tänk om jag får hål i tänderna? Vad gör jag när jag inte har Sveriges fantastiska sjuksystem att luta mig tillbaka på. Det här med att upptäcka hur man tar bussen, vilka restauranger som är bra, vilka sociala regler som gäller, hur jag ska sköta mitt jobb, vem jag ska vara med på mina lediga dagar, vem jag ska dricka kaffe med när jag har några timmar över, vem som ska hjälpa mig att hitta den informationen jag behöver och bara saker som ni vet, alltid löst sig av sig självt för att man har sina humans som är där och finns där och vill vara där.
 
Att skaffa nya vänner nu som jag måste komma överens med VARJE DAG för att de är de enda som finns. Sättet vi vanliga Uppsala-bor pratar med varandra. Att det är helt okej att gå runt och prata med norrländsk dialekt hela dagarna, för det är sånt vi gör. Hur ska jag tackla att gäster kanske skriker på mig eller klagar över en dålig kudde så jag bara vill strypa dem men ständigt måste hålla mitt game-face och bara acceptera och klappa dem på axeln.
 
Icmeler, 2010
 
Och vad ska jag göra när jag kommer hem? Jag har inget jobb. Tänk om jag om 7 månader känner att fan heller, jag vill inte hem! Finns inget här att hämta. Och tänk om jag aldrig kommer hem utan bara fortsätter jobba utomlands i flera år och det blir asfett. När ska jag bli vuxen och skaffa ett "riktigt" jobb och utbildning och allt det där som ni andra kommer göra?
 
Herregud. Jag är säkert superfånig. Men känns verkligen jobbigt att lämna min comfort-zone och göra något helt nytt. Har ju bangat flytt till USA 3 gånger, och då skulle jag ändå bott med min kära far. Nu får jag inte ha med någon. Och möjligheten att åka hem när jag vill finns inte. Det är dessa månader som gäller. PUNKT.
 
Side, 2009
 
Men självklart kommer jag få ut hur mycket som helst av att resa bort och bo ensam. Tycker alla människor ska göra det. Bli en del av kulturen, och kanske inte bara slappa på en strand och spendera alla sina sparpengar. Det känns mer verkligt. Man växer. Har alltid avundats och prisat dessa modiga individer som bara drar. Vad ska man i Sverige och göra om man inte har typ en fantastisk pojkvän eller världens bästa och mest givande jobb? Och det är inte hela livet. Det är bara några månader och det kommer bli världens bästa månader i ett land där jag inte kan språket. Jag tror man växer när man åker. Man blir stark, man lär sig sina gränser, man blir sin egen individ tillsammans med andra. Grejen är bara att jag inte riktigt förstått hur länge det är. Har inte ens packat. Känns som jag ska på en veckas solsemester, inget annat. Jag hoppas ni här hemma är starka för min skull och peppar mig och längtar efter mig.
 
Kram
 
P.S. Det var nyss snöstorm utanför. Plötsligt känns Turkiet så mycket bättre.

it's always a good time

Hade avskedsmiddag igår för mina favoritmänniskor minus några som inte kunde komma. Det var så himla trevligt och bra och roligt och sorgligt och inte sorgligt. Det var ändå lite tema Turkiet med spett, såser och ouzo. Om man inte värdesatte sina vänner innan så gör man det definitivt när man ska lämna dem. Skulle ju ha flyttat imorgon men mitt visum hann inte hit i tid SÅ jag vet inte när jag åker. Tidigast tisdag ifall passet kommer på måndag. Känns så sjukt jäkla antiklimax att jag vill spy på situationen. Var ju liksom förberedd. Men men, livet gör underliga saker mot oss. Idag är jag helt galet trött, sovit alldelens för lite men ikväll kommer syskon och släkten hit på middag och säger hej då. Så hej då på er tills dess.

rosana freaky little mama

 
HEJ! Ligger ensam här i Svartbäcken och väntar på att klockan ska bli 15.30 så jag kan promenera till tåget och Stockholm. Var en stund hos Evelina igår innan jag åkte hit på gofika. Ska handla sista grejerna och äta mat med mamma nu. Kärlek

#ingefära #vitlök #citron #honung

Foto: Evelina
 
I lördags såg det ut så här när David och jag tog farväl. Vet nu varför jag var så trött i söndags. Blev sjuk i måndags förstår ni. Evelina och Julia kom över för en fika, sen slet vi oss (överdriver) till Storvreta-matchen där de sopade banan med Umeås lag. Har varit sängliggandes sen dess med monsterförkylning eller något. Undantaget var att fina Hanna fyllde år igår och bjöd på mat och tårta och kakor och Loka. Kan ju inte ligga hemma och ruttna mina sista dagar.
Mår lite bättre idag så ikväll ska jag över till den där killen och goffa i mig godis. Och glass. Och popcorn. Och salami eller krabba. Kärlek hej då.

it will never be over

Har haft jättebra dagar de senaste dagarna. Hela lördagen och söndagen spenderade jag med någon jag önskar att jag aldrig hade träffat för att det känns för jobbigt att åka till Turkiet nu. Men okej. Ni kommer ändå aldrig få veta vem det är, fast jag fick ett par snygga solbrillz av karln. Och det gjorde mig glad. Och sen några timmar däremellan hängde jag hos Evelina och sa adjö till David för 7 månader framåt. Börjar inse nu att jag faktiskt åker om några dagar. Det är inte ens en vecka kvar och jag har för mycket att göra, få dagar att göra det på och måste dessutom hinna packa och leva och yada yada. Känns jättejobbigt. Bara jobbigt. Men oh well, min optimistiska livssyn kommer tillbaka snart, det är jag helt säker på.
 
Snart kommer Evelina och Julia hit så ska vi dricka kaffe och äta popcorn innan Storvreta-matchen. Om vi kommer in. Så jäkla populära det där laget. Tjing! Och glad påsk i efterskott.

GRUMPY CAT LOVE


RSS 2.0