stick to the status quo

Tjatja bloggen!
 
Har cirka noll ohemliga bilder från dagarna som gått, so sad right? Men jobbade ju i Sunnersta fredag och lördag. Och sen gick jag och Tilda ut på lördagen. Älskar när det regnar och man ser ut som en ledsen, blöt, långhårig taxvalp. Så himla söt.  I söndags rörde jag mig inte ur sängen förutom att köpa bacon och mjölk. Och idag har jag inte heller rört mig ur sängen förutom att jobba några timmar. Är dessutom tokförkyld, nyser som en av de sju dvärgarna och sånt är ju charmigt när det bara spottas ut liknande Shrek. Anyway. Det var väl typ det jag hade att säga just nu. Väntar på att min mat ska bli klar och sen ska jag kolla klart på High School Musical. Jag älskar den. Då menar jag älska.r.

#housewife

Jobbade på Coop i Sunnersta idag. Åh. Vad. Längesen. Trivdes bra där, men trivs verkligen så himla bra i Fålhagen. I alla fall så började jag jättetidigt och slutade också tidigt. För att hålla mig borta från sömn bestämde jag mig för att baka bullar och göra paj till middag. SUCCÉ! Den ser inte mycket ut för världen, men det är en bacon/serranoskinka/tomat- och cheddarostpaj. Varsågoda att sno receptet.


Och så ska jag upp tidigt imorgon också och sen hålla igång hela natten så nu känns det liksom helt underbart att stänga ner och slänga huvudet på kudden och sova. Hoppas jag drömmer om enhörningar och cupcakes med strössel och små fairys med glittriga vingar och en värld där allt går i pastell. Japp, ni läste rätt. Perfekt dröm! Sov gott alla winners och losers. Imorgon kanske blir världens bästa dag, vem vet. Crea diem.

Deer in the headlights

Jag tycker inte det är helt orimligt att redan ha släckt lamporna och ställt alarmet. Visserligen gav det mig inte något att släcka dem. Ni ser ju. Men ska man upp farligt tidigt så ska man. Inte lätt när det är svårt som man säger. En annan rimlig grej är att jag precis stängde ned eftertexterna från en julfilm. Känner känslor jag inte känt på ett halvår. Tomten lever. Godnatt! 

torsdag

Idag åkte vi på en kort utflykt till Lyssnaängen och åt picknick med jordgubbar och naturgodis. Förutom alla barn som lärde sig segla på sommarläger så var det mysigt och tyst. Som pricken över i:et så har Chris och jag blivit med en ny mikrovågsugn, ett strykjärn och *trumvirvel* en rosa glassmaskin! Happy campers.

grill, öl&kubb

 
Igårkväll tittade solen fram och vi grillade massa gott, körde en omgång kubb och drack Lapin Kulta. Så borde tisdagar alltid vara.

Eckerö Linjen

Chris fyllde ju år i torsdags, så igår samlade vi ett gäng och åkte Eckerö Linjen. Hade aldrig kunnat tro att vi skulle vara de värsta på båten, men så blev det. Fy vilka trista bönder det är som åker Ålandsbåten. Tur att vi var där och styrde upp! Fick till och med båte att sjunga "ja må han leva". Vilken grej. En rolig heldagsutflykt. Tack för det!




Konst

Classic dagen efter midsommarhelgen-känsla. I alla fall enligt alla jag pratat med på jobbet idag som gått all in i tre dagar. I wouldn't know. Men jag har en känsla av att det här ansiktet kombinerat med lyckliga blomkänslor är vad alla känner. Agree? Gud så mysigt för er. Puss och kram, krya på er!

midsommar14

Som alla andra lediga människor i Sverige så firades midsommar helt löjligt bra. Vi var ute i konferenshallen i Edeby och drack nubbe och åt sill. Har börjat gilla senapssill. Så himla stolt! Vi sjöng visor, och dansade, och åt massa mat och marängtårta med jordgubbar och pratade och skrattade och hånade. Classic. Sen åkte vi till Kåbo där kvällen avslutades med att äta andras rester av köttbullar och ostskivor. BRABRABRA. Gick hem i tid (i förhållande till en vanlig fredag. Men ändå 13 timmar efter första cidern. Hur orkar man egentligen?!). Skyllde den tidiga 01.30 hemgången på att jag ju faktiskt skulle jobba idag. Det är legitimt.



 
Bra levererat av selfies. Men vi var rätt inne i snapchat och då händer det här. Tack fina folket, ni är bra. Xoxo over and out godnatt.

Låt mig vara din soldat

Igår var jag ju på en semidejt och kollade på fotboll. Laget vi hejade på vann. YES! Viket engagerat fotbollsfan jag är. Supertrevligt. Supertrött idagmen har fått såååå mycket gjort och supermysdag med Evelina. Vi har ätit frukost (Hanna var bonus ett tag och bjöd på underhållning). Sen har vi plockat blommor och björkris till midsommarstången och kransar. Handlat all mat har vi också gjort. PEPP! 
 
Sen fyllde ju Chris år idag så vi åt middag på landet och firade med tårta osv. Tog på krafterna så jag somnar när. som. helst. Godnatt små sköldpaddor!

Ta dig till havet och ät som en kung

Bild: Evelina Boivie
 
Jäkla bra dag. Vaknade. Lucky Charms till frukost (googla ni som inte vet vad det är. Finns på American food store också).  Joggade i elljusspåret. Sen lunch och smoothies och stan med Hanna, Evelina och Julia. Och efter jag druckit en kopp kaffe ska jag iväg och kolla fotboll. Tydligen ska man heja på Chile ikväll. Alltså livet hörni, livet<3
 

på en tisdag

Det blev ändrade planer. Ingen stan och ingen Sara. Men det blev jobb och en fikadejt hos Hanna. Hon är hemma. Alltså ja, jag vet. Så himla bra grej!

wheel of furtune

Hej!
Bra med jobb i helgen. Och carbonaran i fredags med Martina blev ändå bra. I lördags hade finaste Julia babyshower ute i Länna. Nu väntar vi på att Kevin (Noel, I accept) ska kläckas och bli en i familjen. Vi åt mat och en rosa tårta i form av en gravidmage som Emelia gjort. Så himla fint.
 
Igår var Hanna och Evelina här för att äta brunch. Finns ju ingen bättre frukost än det här. Säger bara det. Mackor, släng er i väggen. Det är för barn. Så passade vi på att planera lite inför midsommar innan jobbet. Vi är så nöjda med oss själva nu att vi var ute 4 dagar i förväg. Inte den klassiska "dagen före ey vad händer imorgon då?" som det har varit på nyår och valborg osv. Heja framsteg!
 
Ska glida ner på stan nu och köpa födelsedagspresent till Chris som fyller år på torsdag och träffa Sara från barnsbenen. Bra tisdag!
 

10 dagar ur mobilen

Sen 3 juni är det här vad som har hänt.

Det finns en second hand affär i Luthagen som har en vägg som ser ut såhär. Mamma behövde speciella glas och jag hittade himlen.

I torsdags var vi på Stocken och Birger. Här är toalettkön på stocken. Note to self: bli inte kissnödig.



Det var kampanj på Kvibille cheddarost. Klart man gör lyxmackor med serranoskinka och vitlökspulver!


Har jobbat jättemycket.



En bra bild från Max i lördags.


När man promenerar i Rickomberga-skogarna finns det blommor. Fint. Kill them off.


Ledig dag i tisdags och gick ALL IN på mina måltider.


Igår bakade jag maränger, åt glass, tacos och spelade spel med Fredrik. Och det regnade. Älskade det.
 
Däremellan har jag storstädat, tvättat, hängt med Evelina, fikat på Storken och ja, sovit extremt mycket skulle jag tro. Snart kommer Martina hit på lunch och sen kilar jag till jobbet. Toodles!

Sveriges äckligaste människor

Kan vi inte alla bara komma överens om att ifall någon av er känner någon, eller känner någon som umgås med någon som röstar på Sverige Demokraterna eller Svenskarnas parti bara sluta prata med dem. Ta bort dem från Facebook, radera deras nummer, blocka dem på instagram, byt adress. Det här är människor som inte borde få vara med i den demokratiska världen. De vet tydligen inte ens vad demokrati är. Hur vågar ni finnas till? Hur kan ni tycka att ni är värda att finnas till? De människor jag ogillar mer än SD i riksdagen är de som röstar på SD till riksdagen. Ni vet inte ens vad de står för. Och Svenskarnas parti är inte ens människor. De är outvecklade djur som tycker de är lejon i en hord av antiloper. Översittare. Redo att attackera. Jag blir så äcklad. Det är bara inte alls okej. Ni är amöbor. Mindre än amöbor. Blir nästan våldsbenägen när jag tänker på er. Okej, hejdå.

If you gave me a chance I would take it

Idag har jag jobbat. Sen har jag skruvat ihop en IKEA-byrå. Den ser absolut inte ut som den på bilden, men hade det inte varit coolt ifall den hade gjort det? Så här vill jag också att mitt pysselsystem ska se ut. Jag måste tillbaka till IKEA. Så är det bara. Inte nog med att jag fick det gjort, (är visserligen ett geni, så det var väl inte helt oväntat eller hur?) men så åt jag och Chris jättegod middag och fick besök av Evelina och Julia. Lägger mig i sängen för första gången idag. Vilken känsla. Sömn är kanske världens näst bästa grej.

Nothing we can both control

När man inte kan sova och ligger vaken blir man så himla djup och filosofisk. Man ligger och funderar länge över meningen i livet, vart vill jag med det. Hur ska jag utvecklas och bli mer, kunna mer. Jag hatar det verkligen. Så därför måste jag nu få ur mig detta. Finns det recept här i världen som har en ingredienslista där burkskinka är något man måste ha i? Och till vad äter man potatis på glasburk? Äts de kalla? Är det gott? Hur länge räcker burkarna? JAG FÖRSTÅR INTE. Vilka är ni som köper det här? Och varför gör ni det?
Hatar verkligen att inte kunna sova med alla tankar som går igenom huvudet och håller en sömnlös. Adjö. 

hädanefter står jag bra


Bonjour.
Så jag har varit hemma i över en vecka och inte ens hört av mig. Gud vilken dålig kompis. Tro mig, jag vet. Att sköta sig och bete sig verkar inte vara mig grej. Senaste veckan har varit bevis på det. Förlåt. I alla fall. Jag kom hem efter att ha fått spendera en extra kväll hos pappa då det inte gick att flyga via New York på torsdagen som jag skulle. Tack för det vädergudarna, jag fick grillat till middag! Sen blev jag sjuk igen där på början av veckan. Och så har jag varit med Lisa och städat och köpt blommor och varit på ikea och ätit lunch med Nino och jobbat och haft personalmiddag och spelat spel och druckit jättejättemycket öl och tacklat mina dåliga beslut. Så helgen var kul. Faktiskt riktigt kul ändå. Så himla oklar just nu men jag är trött okej?

 
Så snart måste jag masa mig ur sängen, svepa mitt kaffe och åka till jobbet. Gud vad glad jag är över att ha mitt jobb. Vad hade jag annars gjort idag? Legat och tyckt synd om mig själv för att jag är hungrig och trött kanske? Så himla inte kul. Och så himla trist måndagssyssla. Hade kunnat funka om det var tisdag, men inte måndag. Au revoir!

RSS 2.0