Törnrosa

Efter skolan idag begav jag mig till Skandinaviens huvudstad för sushi och balett med mamma. Vi såg Törnrosa. Blev ändå lite besviken då Tchaikovsky brukar skriva mäktiga stycken. Men det lät mest likadant hela tiden och helt ärligt somnade jag i första akten. Lärdom till vänner och familj: slösa inte pengar på mig. Mina favoritställen att sova på är de som kostar pengar! Alltid! Älskar däremot balettklänningar. Bästa med hela upplevelsen. Xx

defying the laws of gravity

Tydligen var mina syskon och jag sjukt roliga på mamma och Ingemars bröllop i somras. Den mest fantastiska bilden jag sett på längre. Mina favoritpersoner! 

68 dagar


ytterligare ett adjö

Ni vet den där känslan när man vill slå sig på pannan och skrika "IDIOT, Amanda du är en idiot"? Det händer mig allt för ofta i de mest olämpliga tillfällena. När man gör saker inte för att man nödvändigtvis vill utan för att det till slut blir ett slags uppdrag man måste slutföra. Så himla otydlig just nu men kan inte riktigt släppa faktumet att jag är en idiot som gång på gång slår sig i pannan och vill ta tillbaka allt som jag någonsin gjort.

apple of my life



Glömde berätta att idag var en så bra skoldag. Och det var för att vi hade retorik och argumentationsteknik med en man som heter Bernt. Detta var också första gången på länge som jag inte gick ut ur klassrummet, slö som en kudde i huvudet, somnade på bussen eller kände "fuck my life!!!!!". Vill tro att jag blev en lite bättre människa. Idag var en bra dag. Vill att imorgon blir detsamma. Godnatt, sovgott dröm om enhörningar, glitter och rymden. Xx

dilemma

Värsta känslan: när man är kissnödig och törstig samtidigt. Fast på en buss. Har vatten. Vågar inte dricka vatten. Hemma om 45 minuter. VAD GÖR MAN? Man tycker ju de två kan vara så hyggliga och dela med sig.

Snällarå

Diskussionerna i syskonparet Amanda-Nicholas är att spontan resa till Dubai eller Egypten nästa vecka. Vore så fett. Mer än så fett. Sol! Värme! Strand! Shorts! Läsa böcker! Love! Hoppas.

some die young

Blir så less av alla otydliga läkare. Min kropp känns inte okej. Har svaga muskler, fingrar som domnar, tryck över bröstet, en kula i ena bröstet, svårt att andas, svimfärdig, trött, mer huvudvärk än någonsin förut och har svårt att sova på nätterna. Vaknar och tror att nu är det natten jag dör i hjärtinfarkt. Förstår inte. Vill bara att det ska gå över.

Make the most of the night like we're gonna die young

Är SÅ trött. Har spenderar iprincip hela dagen med Evelina. Druckit te, kaffe och ätit alla mina måltider där... Minus att hämta Tilda efter träning och ta foto till mitt turkiska visa. Skall nu somna så gött. Godnatt humans!

had a dream, I was king

 
Varför har jag precis upptäckt denna låt? Ändå rätt badass romantiskt låt. Helt i min smak.

This is the end, you know. Latley the plans we had went all wrong.

Sorgligaste panda-bilden i världen. Love it.

I wish Iwas a little bit taller, I wish I was a baller

I helgen smygfirade vi Ellinor. Det vill säga att vi var några som gömde oss i hennes kök och hon kom hem och var tvungen att umgås med oss! Hemskt bra. Sen dansade vi av oss fötterna. Sen har jag spenderat mycket tid med Evelina och sushi. Älskade fina sushi! Världens bästa grej. No doubt. Och idag fick jag en godispåse hemma hos mormor på julgransplundringen! Xx godnatt
 

 

start spreading the news


Snälla bli min ikväll och låt det va som i en film.

Utan tvekan en utav de mest... trista dagarna i mitt liv. Eller kanske överdriver jag. Men har ej haft kul. Gick upp innan 05 och satt på bussen mot Norrtälje 06.18. Resten av dagen fram tills nu har spenderats i en bil körandes runt i Roslagen och rekat inför en tur som skolan ska guida. Jag kan ju bara säga att jag garanterat somnade som en vandrande pinne och gled fram till Östhammar. Så trött. Så uttråkad. Är igen på bussen till Uppsala och vill bara hem och gosa in mig i mitt rosa täcke och kolla på tv och äta typ godis. Eller en kopp varmchoklad. Håller ut ett par timmar till. Sen så! MVH, en kämpe.

som liten

Här är alla klasskompisar från Sunnerstaskolan. Som 6åring hade amerikanerna ryckt ut alla mina tänder så det ekar tomt längst fram. Det som är så roligt är att i alla fall hälften av alla skulle jag ha en konversation med, och en fjärdedel umgås jag fortfarande med. 14, snart 15 år senare. Är inte det fint? Att man liksom alltid varit där. Att se de små glinen växa upp, göra läxor, strunta i att göra läxor, börja dricka, röka, tatuera sig, skaffa jobb, köra bil, flytta hemifrån, bli vuxna, spela musik, uppfylla drömmar. Och vi har känt varandra när vi gjorde pärlplattor, lärde oss siffror, åt glass framför Nalle Puh i skolan, spelade kula och poggs, inte bli valda på rasterna när man spelade fotboll, bygga kojjor i sovrummet när man lekte, skrev kärleksbrev, lärde sig sin första svordom. Alltså åh. Att man varit liten. När man ser folk som är små och vet att de kommer växa upp och förstöras, eller utvecklas. Elaka blir snälla, snälla blir elaka. Barndom. Så oskyldig. Leka och klättra i ekträd. Inga iPads och mobiler. Cykla med hjälm. Köpa lördagsgodis i den lokala kiosken för en tia och kunna få hur mycket som helst! Ibland vill man ju bara vara en liten knodd igen och bli klappad på huvudet av mamma tills man somnar. 6år och helt oförstörd. Wow.

SÖTASTE JAG SETT


och nu är alla arga

Min mobilkamera är tusan värdelös. Suck. Men helgen har i alla fall varit arbete. Utöver det så fyllde Tilda år i lördags så vi firade med paket, tårta och vin hemma hos Julia och på Edenbergs. Sen blev det kebab och världens kallaste natt. I söndags hade mamma styrt en tjejlunch! Kycklingsallad när bacon var det enda i mina tankar. Men det var gott. Men ni vet när man vill ha fett och får nyttigt? Upprörande!
Igår var Evelina och jag på IKEA. Skulle inte köpa något. Men kom hem med en hel papperskasse. Vad sjutton. Stäng plånkan!

HEJ GODMORGON


SKOLA IMORGON DÅ

Har umgåts lite med Hanna idag! Så skönt att komma ut ur huset på riktigt. Xx

and only


wouldn't wanna be you

Förhoppningsvis sista dagen hemma denna torsdag. Håller på att göra ett litet arbete om viner i Australien för skolan. Finns ju värdare saker att fokusera på, men okej. Varför inte. Så med det och informationssök om skogen ska jag spendera min dag. Epic Thursday.

det finaste jag sett

 
Ta mig tusan det finaste hemmet jag någonsin sett!
Har rätt mycket fritid nu när jag är hemma och sjuk. Förvånandsvärt lite jag gör. Har väl sett det mesta som går att se på TV. Ätit all soppa jag har i huset. Och det är väl det. Var förbi Nino idag och hämtade mina julklappar från USA. Fick godis, Doritos Spicy Nacho, ska få köpa en dunjacka, mössa och halsduk och en rosa Ralph Lauren plånbok. Himla fancy. Tack familjen!

såhär, bo, jatack


being myself is something i do well

Sjukstugan har levererat ytterligare en kopp till samlingen. Den blev inte så bra som jag hoppats, men gillar ju rymden så den får duga. Det är Månen, Jorden, Solen, Merkurius, Venus och Saturnus.

i'll be there

Bild: ificouldchangetheworld
 

NEW YORK


satan vad gullig


NÖJD

JA! Jag fick jobbet på Nazar! Så hej då Sverige 7 april i 7 månader. Hej Turkiet 7 april i 7 månader. Hela processen gick så fort. Slipper oroa mig för att inte få något att åka till. Två dagar liksom. TJA!

forrest gump

En oväntad vänskap var utan tvekan den bästa filmen jag sett på länge. Kanske till och med överhuvudtaget. Ett riktigt guldkorn. Det var gåshud och glitter. Efter det gled vi till Edenbergs, Julia och till sist till Saluhallen. Somnade på Ellinors soffa. Nu är jag SJUK. Rätt säker på det i alla fall då alla här hemma ligger i influensan. Så vi hörs imorgon!

sen så ska vi hinka bärtz och glömma hela jävla veckan

Ikväll ska tjejerna på bio och se En oväntad vänskap. Har velat se den så länge! Hoppas den lever upp till "må-bra-i-hjärtat-få-gåshud"-förhoppningarna som jag har. Sen hoppas jag på att fira dagen med bärtZ.

när livet börjar

Ligger i mn säng och är mer än trött just nu. Var hos Evelina igår kväll och drack kaffe. Evelina = bra, kaffet = värdelöst beslut. Somnade inte förren efter 2. Hade alltså sovit 5 timmar när det var upp och iväg till Stockholm för anställningsintervju för Nazar. Det kändes verkligen bra. Men man kan ju aldrig veta när de har flera hundra sökande. Men jag har gett mig tusan på att försöka få så många erbjudanden som möjligt för reseledare skall jag bliva. I slutet av januari ska jag på en intervju för Apollo. Så frågan är om man vill vara i ett stort företag med många destinationer eller ett mindre med chans till avancemang inom företaget och där man är mer som en familj. Jag tar det jag får, men jag hoppas på att stå inför ett val när det väl kommer till kritan.

I framtiden

Inom loppet av några månader så ska ju jag tydligen fly landet och vara reseledare i 4-6 månader. WAH. Då får jag bada i havet, åka på utflykter till berg och små byar, uppleva utländska marknader och värmen, klappa på palmer, sova i ett hotell och äta hotellfrukost varje dag, skaffa en ny liten familj med de andra reseledarna på destinationen och se världens finaste solnedgångar. WAH! Har nog inte riktigt förstått vad jag gett mig in på. Men i helgen ska jag i alla fall på min första intervju på ett resebolag. Håll tummarna för mig!

NYA FAVVOLÅTEN

FUCKA UR

why do we fall inlove so easy

Inte sen jag var ungefär 11 år har jag haft så smutsigt i mitt rum som för alldelens precis just 1 timme sen. Städar som en galning innan jobbet! Inte för att jag brukar få besök här ute på landet eller så... Igårkväll var vi hos Hanna och kollade på Take shelter medan vi åt frukt och smörpopcorn. Ingen uppskattar smörpop lika mycket som jag <3

NYÅRSAFTON






RSS 2.0