En sen julklapp

I fredags mötte Axel mig i Stockholm varpå vi begav oss mot Hotell Hellsten, ett ekovänligt hotell med badkar. Detta testade vi såklart med ett varsitt glas bubbel. Jättefint hotell, stort rum och en fantastisk sänghimmel. 

 
Middag åt vi på Restaurang Räkan. Jag var sååå taggad på detta. Jag fick välja vad jag ville och tog den mellanstora skaldjursplatån. Och det var helt otroligt vilken platt middag jag fick. 1 av 5 toasters på Restaurang Räkans platå. Smaklöst och tråkigt. Att servitrisen sen har mage att komma ut och säga ”det är så här det ska smaka” utan att ha åtgärdat mina synpunkter på den smaklösa maten. Otroligt pinsamt och jag skulle inte rekommendera restaurangen till någon! Skaldjur är ju min grej. Jag älskar skaldjur. Och att då få allt man gillar på samma tallrik och det smakade värre än saker man köper på burk är bara så tråkigt.

Annan kul grej är Axels efterrätt som var ”Créme brulée med färska bär”. Ut kommer en cremébrulée som lovat men med två blåbär och ett hallon + lite citronmeliss. Skriver de ut garneringen så kan de väl lika gärna skriva till ”citronmeliss”. Vi skrattade åt fjaskot och gick därifrån ganska besvikna.

(Maten ser god ut, men låt er inte luras)

 

Men tur är väl att vi hade en följande lördag med en bra hotellfrukost och där vi åkte till Kungsholmen för att göra en varsin pedikyr följt av kinabuffé och lite promenad på stan.

Så fin present! Uppskattar allt trots min rant om dåliga restaurangen. 


På tal om alla <3 dag

 
Bjöd kollegorna på Cloud Nine på lite kärlek förra veckan. Så kul när man går in helhjärtat på ett tema. Love and out.

Alla hjärtans dag

Jag älskar alla speciella dagar. Alla hjärtans dag extra så! Det som är viktigt att komma ihåg är att alla hjärtans dag inte behöver vara en kommersiell dag skapad av företag där vi utnyttjar jordens resurser genom att köpa rosor eller tråkiga geléhjärtan, som alla gnällspikar tycker. Det sorgligaste med alla hjärtans dag är alla som är singlar som tycker att det är en dag som får dem att känna sig "extra ensamma". Men då är det faktiskt så att antingen så låter man det vara en vanlig dag eller så gör man något åt det. Bjud in till fest, hälsa på släkten, skicka ett random vykort till någon du hittat på eniro. Vad som helst. Det behöver inte vara "världens ensammaste dag". Det kan vara en dag när du får andra att må bättre också. Så det så. 
 
 
I år hade jag trots detta en pojkvän och min alla hjärtans dag-present till honom var en 12-timmars dag med något varje timme. Han fick lappar och paket 14 över varje timme mellan 09.14-21.14.  Bland annat innehöll dagen en visning på slottet, lunch, promenad i stadsparken för att kika isskulpturer och hemmagjorda cheesecakes i olika smaker. Bra dag. Bra kärlek.  
 
 
Och det som många också säger är "alla hjärtans dag är inte för mig... man ska visa kärlek varje dag". ABSOLUT! Självklart ska man visa kärlek varje dag! När det har varit tyst länge kanske säga "hej love you". Känner man varandra, vilket man bör göra om man är ihop, så vet man vad som passar för just er. Men ibland, någon dag på året, så kan man faktiskt slå på stort. Det är lätt att slutar med överraskningar och då är ju kärlekens dag en alldeles utmärkt dag för det. Eller hur? 

RSS 2.0