en kryssning i mellanöstern

 10 Januari fyllde Ingemar 60 år. Så den 9 januari flög hela familjen, inklusive flickvänner och barn ner till Dubai för att ta oss på en kryssning runt i mellanöstern. Vi var 11 personer och en bebis som skulle bo på ett fartyg tillsammans i en vecka.
 
Dag 1 - flyg
Vi flög till Dubai via Oslo och landade mitt i natten. Då tog vi taxi till båten som heter Costa Serena med 11 våningar och 1500 hytter. Helt enorm! Där fick vi lite nattmat innan vi packade oss som sillar i våra hytter.

 
 
Dag 2 - Persiskaviken
Första dagen på båten spenderades bara på båten där vi skulle ta oss emellan Dubai och Muscat i Oman.
Vi åt massor frukost, lunch och läste i solstolarna. På kvällen skålade vi i champagne för Ingemar och i restaurangen var det gala middag. Vi avslutade i casinot.


 

Dag 3 - Muscat, Oman
Äntligen framme på land! Vi hustlade om en taxi för att ta oss till en moské inne i stan som skulle vara stor och fin. Vår taxichaufför tog i ända från tårna för att få oss dit. Dessvärre hann vi inte gå in för den stängde 11.00 men vi gick runt och såg helt fantastiska mosaikmönster. Men ni kommer få ett annat inlägg med allt fint jag hittat.
Efter moskén åkte vi tiill den osmanska sultanens palats. Vilka färger! Efter den delade vi upp oss och åkte till en souk/marknad och kollade runt. Dessutom åt vi någon sjukt god friterad potatis-grej som jag ej minns namnet på och så fanns det coffee shops överallt som dessutom sålde popcorn för ungefär 2kr. Drömmen.

 
 
Dag 4 - Muscat, Oman + båt 
Tidigt på morgonen gick några av oss upp för att gå runt inne bland "de riktiga husen" och tillbaka till souken. Vi köpte några till grejer. Grejen är att det var inte fantastiskt utbud av prylar. Det fanns sjalar, kuddöverdrag, kryddor, smycken osv. Classic souk-things. Men på båda dagarna fick jag med mig en sjal och två kuddöverdrag.
På eftermiddagen skulle båten åka igen så vi gick upp och sov i solstolarna tills det var dags att duscha och äta middag. Försökte oss på en av kvällshowerna men det var inte top notch kvalité. Men vi accepterade ändå.
 
 
Dag 5 - Khasab, Oman
Efter frukost blev vi hämtade utanför fartyget av en bil som körde oss till en mindre båt som skulle ta oss ut på dagen. Vi solade, snorklade och fick fantastiskt god mat under en hel dag.  Ser ni bergen? Det var alls som fanns. Inprincip inga träd och bara klarblåttvatten. Det fanns stora mörkblå fiskar, mindre randiga, gula osv. Så coolt. Här blev jag sjuk igen och gick och la mig jättetidigt. Tydligen hade jag och Chris influensan under semestern. Men så länge man knaprar piller och gärna vill se så överlever man.


 
 
Dag 6 - Abu Dhabi, Förenta Arab Emiraten
Hur coolt att vara i Abu Dhabi? Kändes inte som i Sex and the city 2, men så kul. Vi tog en taxi till den största moskén med den största mattan och ljuskronorna i hela världen. Vilka färger. Var helt lyrisk. Nere i garaget på moskén kunde kvinnor låna burkor. Otroligt viktigt att klä sig rätt och män och kvinnor fick inte nudda vid varandra på bilder.
En vanlig grej i de här länderna är att "hyra" en taxichaufför. Det vill säga att de tar en runt stan och sevärdheter för en viss summa. Medan man är inne och kollar så sitter de i bilen och väntar på att man ska komma tillbaka. De lurar en alltid, så åk bara på taxameter! Efter moskén tog vår chaufför Elsa oss till ett palats som var ombyggt till ett hotell? Lite oklart. Det var inte mycket att se mer än att det var otroligt lyxigt med rolexklockor på väggarna och en "Gold ATM". Så sjukt. "Snabbt guld" liksom.
Efter det åkte vi till ett köpcenter, Marina Mall, där vi kastade i oss lite mat och tog en snabbrunda till Forever21.
Hem och åt på båten.

 
 
Dag 7 - Dubai, Förenta Arab Emiraten
Vi tog sovmorgon och några soltimmar innan vi började ta oss runt i Dubai. Här hyrde vi också en chaufför som körde oss till ön Jumeira som är formad som en palm. Vi fick också se otroligt lyxiga hotell där det billigaste rummet i lågsäsong kostade runt 10 000kr/natt #harpengar. Så släppte chauffören av oss vid Dubai mall som också ligger brevid världens högsta byggnad Burj Khalifa. Burj Khalifa har 124 våningar och Dubai mall hade 1200 våningar, inklusive ett akvarium inuti det.
I Dubai är det bara ca 30% av invånarna som är från landet och 70% invandrare. Så de flesta som jobbar där är indier, pakistanier, fillippiner och italienare. En till kul grej är att i Dubai får man böter om man har en smutsig bil, så gissa om allt var otroligt rent. Kändes som ett otroligt rent Disneyland för vuxna där folk säger såhär (faktiskt sa såhär) "This is a very old mosque!" "oh how old" "20 years". Jag: "okej".

 
 
Dag 8 - Dubai, Förenta Arab Emiraten
Tidigt på morgonen åkte jag, Josse och mamma till Jumeira beach för att sola och bada fram till lunch. Kändes som ännu blåare vatten än i Oman och det var väldigt mjuk och fin sand. Vi mötte upp alla på Dubai Mall för att äta lunch tillsammans innan vi gick runt på egen hand i lite olika konstellationer. Efter att ha spenderat någon timme på Forever21 så åkte jag, Johanna och Nicholas till en guldmarknad där vi gick runt och hittade kryddor och fina skålar. Sen gick vi på jakt efter en shwarma, det är en kebab. Det tog ett tag men till slut hittade vi. Man fick en för bara 10kr. Sååå gott.  Vi skyndade oss hem för att kasta i oss middag innan vi åkte till flygplatsen där vi ändå satt och väntade ett bra tag tills flyget gick mitt i natten.

 

Fineprint of wishing

 

NYÅR14

Hundra år senare kommer bilder från nyårsafton. Har väntat på gruppbilden vi hade tagit, men nu 17 dagar senare så orkar jag inte vänta längre. Dessutom ska jag bildbomba er strax från min familjesemester.
 
Nyår firades i alla fall på ett väldigt bra sätt i Kalle och Michelles lägenhet. Vi åt fantastisk mat, skålade i champagne och lekte lekar. Lagom mängd folk och bara bra folk. Så härligt.
 

julafton2014

God jul, god fortsättning och gott nytt år på er.

I år var det en kanon jul. Alla kusiner, mostrar, mostrars män och syskon (i princip) var med och firade. Varannat år är det bara Notrica-barnen och mormor och varannat år är vi alla. I år var ett sånt år.

Vi vaknade med fantastiskt Uppsala-väder, åt julskinksfrukost och klädde oss fint innan vi styrde kos mot moster Annika för jullunch och Kalle Ankas jultitt. På kvällen var vi hemma hos oss, öppnade julklappar, rimmade till gröt och kollade på Notting Hill.


Juldagen spenderades också ute hos oss på landet med den bästa julmaten av alla som är av den amerikanska jultypen. Detta betyder ej att den som gjordes på julafton var dålig utan att jag helt enkelt föredrar kalkon och alla dess tillbehör. Efter denna middagen banade jag väg till vännerna, drack vin och dansade fötterna varma på Vdala och Saluhallen.
 
Fick bara bra julklappar och gav bara bra julklappar. Så jag är nöjd.
(Vet inte om det märks men jag är väldigt förtjust i mina bröder).

RSS 2.0